Тело

Бескрајна дилема: уметање или тампон?

То нису само младе девојке које први пут менструирају, већ све жене, све до краја живота. Да ли је већ написан бољи, здравији, практичнији или удобнији уметак или тампон. Доносимо вам преглед различитих интимних женских алата са свим њиховим предностима и манама, а младе жене и жене данас користе тампоне. У пракси или са тампоном са апликатором, њихова употреба је дискретна и лака. „Даме их бирају углавном зато што их не ограничавају на готово све њихове активности. Чак и за унутрашње вагинално окружење, тампон није штетан, "излаже гинеколог спекулацијама да производ изазива озбиљније здравствене проблеме и додаје:" Стапилококни токсични синдром који смо се раније плашили изузетно је риједак када користим тампоне и ја није га упознао током његове праксе. Бактерије би морале инфилтрирати материцу, изазвати њену упалу и ући у крвоток.
Упркос томе, жене треба да обрате посебну пажњу на редовно мењање тампона. Време које могу носити варира у зависности од тога колико је крварење јако. У случају јаког крварења, замена треба да се обави после највише четири сата. "У слабијем би требало да буде након 6 сати и дефинитивно не остављам више од 8 до 9 сати", каже гинеколог, пожељно је користити тампоне веће апсорпције. Важно је изабрати одговарајући производ на основу интензитета крварења. Ово је обично број капи на амбалажи.


Пробиотички бриси

Пробиотички бриси, импрегнирани лактобацилима, који су важни за унутрашње окружење вагине, сада су на тржишту. Како се њихов број смањује, жене су склоније разним болестима. То је разлог зашто треба избегавати пробиотичке брисеве. "Лактобацил се смањује у сваком менструалном периоду, повећава пХ у вагини, ризик од инфекције током менструације је много већи него икад", Вилем Јанечек додаје зашто би жене требале користити ове тампоне. Треба напоменути да су они мало скупљи од класичног.

Право уметање за сваку ситуацију

Иако може изгледати помало на ивици интереса, то није истина. Чак и уметци имају одличну основу за своје навијаче. Жене их бирају углавном зато што се њима лако рукује. Понекад их користе и када знају да ће се кретати у хигијенским условима током менструације. Укратко, неће имати где да опере руке. Према гинекологу Вилему Јелинеку из клинике Гинпрофи, неке даме малтретирају друге особине производа. "Неко може да смета њиховој видљивости преко одеће." Недостатак уметака може бити и иритација коже спољашњих гениталија “, додаје он. То значи да уметци ходају "по кожи" приликом ходања.
Али данас, уметци су направљени од доброг материјала, тако да ретко када може проћи квалитетан уметак. Из тог разлога, препоручује се да се користи за јаче крварење. "Ја лично мислим да су посебно погодни преко ноћи, када је интервал размене значајно продужен", каже гинеколог.
Да ли да изаберете уметке са крилцима, или да ли је то посебно дугачко (посебно за ноћ) или ненаметљиво танко, то је искључиво избор сваке жене.


Слиде инсертс

Категорије за себе. Неке жене их носе чак и када то не чине. Често тако да слабо пражњење не поквари доње рубље. Такозвана "интимност" не би требала бити превише мирисна. Тешко коришћене су углавном на крају менструалног периода када је крварење слабо. Или обрнуто у периоду јаке менструације као додатак употреби тампона.
Међутим, све даме би требале знати да овај двобој нема побједника према лијечницима - то је искључиво њима, што их чини угоднијим и онима које изаберу.

Извор слике: Фотолиа

Видео: The Trouble with Transporters (Новембар 2019).

Загрузка...