Тело

Лепа кожа треба да пије

У медијима увијек постоје добри савјети о томе колико дневно треба пити воду. Неки стручњаци препоручују до четири литре на дан, а други на пола. Према речима доктора Џејн Леихман, одрасла особа треба да добије 2,5 до 3 литре течности, најбоље расподељене током малих дана током дана.Важно је напоменути да 50-годишња жена не мора да пије исту ствар као и стогодишњак. "За око 15 килограма тежине треба да буде око 0,5 литра течности", каже специјалиста за нефрологију МУДр. Леицхманн. У првом описаном случају то би било мање од 1,7 литара, док би у другом случају било двоструко више.

Деца морају бити под посебном контролом довољног режима пијења. Беба од 2-4 године би требала да буде 0,9 литара, 4-8 година стара 1,1 литра и 9-13 година стар око 1,5 литара течности дневно, објашњава др Леицхманн.

Неке намирнице могу дјеломично замијенити функцију текућине. Свјеже поврће и воће садржи до 80 посто воде, а за лубеницу или салату вода чини 90 посто њихове тежине. Супротно је за превише слане или слатке оброке - након што их поједете, требате пити више текућине. Повећани приходи се плаћају и љети, спортски или ручно захтјевнији (због интензивног знојења).

А које су текућине најбоље за тијело? "Вода је довољна из славине. Питка вода је такође добра за минерал (до једне трећине или пола режима пијења, јер се минерали снабдевају телом), али минерале треба преусмерити “, објашњава непхролимус. И запамтите да се кава и алкохол не рачунају на пиће.

Ако не пијете довољно, наћи ћете га прилично лако главобољама и опћим умором. Још једна пратећа особина је црвенило усана, бијели језик код дјеце. Леицхманн такође наглашава дехидрацију дојенчади, која може бити посљедица смањене напетости коже. Поред тога, код беба и мале деце дехидрација се дешава брзо, нарочито на повишеној телесној температури или у топлом окружењу.

Према Леицхманну, у супротном случају, хиперхидрација је практично немогућа: "Практично је немогуће за здраву особу да пије течности."


Дајте доста воде вашој кожи чак и извана

Вода је важна за функционисање целог организма. Ако сте у исто време довољно одморни, обично ћете то знати на вашој кожи. Свјежи изглед помаже не само прихваћеним текућинама, већ и млијеку за тијело и кремама. Бирајте између хидратантних линија, као што су течности - што чешће, то боље.

Извор слике: Фотолиа

Видео: Led 2017 - Ruski film sa prevodom (Новембар 2019).

Загрузка...