Лице

Желиш ли лепу кожу? (За) воли себе!

Глава у облацима, имагинарни лептири у стомаку, срце експлодира ... Ко не би знао невероватан осећај свеже љубави! Али да ли ово стање има неке позитивне ефекте на нашу лепоту? Након одговора испитали смо дерматолога и дерматовенеролога МУДр. Јитка Капоунова.

Љубав као зависност

Прво, мало научне теорије - ангажовање се описује као биохемијски процес. Заљубљен у тебе хормони и хемикалије које изазивају стање наклоности у телу. "Главна улога је играње хемијска супстанца фенилетиламин, која припада групи амфетамина, " објашњава стручњак. Једноставно речено, функционише у почетној фази заправо као лек.


Шта осећамо:

  • висећи,
  • еуфорија је у сваком сусрету или мисли о вољеној особи,
  • то подиже и са нама црвенило у образима,
  • користи нас с љубављу и смијешком.
Фенилетиламин дјелује интензивно једну до двије године, затим његови ефекти опадају, а постоји и пробој у односу који одлучује да ли ће се два "згрушавања" наставити.

Други хормони љубави

Међутим, фенилетиламин није једини "играч" у пољу љубави, како додаје дерматолог:
  • Из надбубрежних жлезда воли адреналиншто убрзава срчану активност, проширује ученике и повећава апетит за сексом.
  • Ништа мање важна супстанца није допамин, чији се ефекти упоређују са никотином или чак кокаином. Важан неуротрансмитер је и серотонин, који се назива хормон среће.

ЛОВЕД = љепше?

Некако, укратко, мозак и тело функционишу када сте свеже заљубљени. Али какав је квалитет коже? Можемо ли заиста бити запањени љубављу? "Горе поменута супстанца." квалитет коже не делује много као што је то. Међутим, њихова синергија је Она мења наше понашање и гледа нас, " каже стручњак, и даје могуће објашњење зашто је то тако.

Како љубав утиче на лепоту:

  • црвена лица,
  • упоран осмех на уснама,
  • проширени ученици,
  • константна позитивна усклађеност.
Све ово ствара утисак светлије и помлађене коже. Вољени једноставно дјелују млађе и сретније и морам то да кажем често изгледају боље него након посјете било којем центру естетске медицине. Као и изглед квалитетни сексуални радови. Дакле, ако тражите рецепт за природну љепоту, нема ништа лакше него вољети. То ће (можда) бити мање од козметичке хирургије, а ви не морате да радите никакву хемију.

Прелепше и без љубави

Немају сви прилику да се заљубе. Али можете ли уживати у осјећају љубави, а тиме и љепше коже без ње? Љубав је стање које се не може умјетно изазвати. Морате бити у правом тренутку на правом месту са правом особом. У сваком случају, могуће је радити у лепоти из друге перспективе.

Основа је осјећај приближавања себи. Осјећај интимности обично укључује другу особу. Али често се заборавља да љубав треба да осећа углавном свако и, пре свега, сами. Стога је добро не само за ментално здравље, већ и за физичку љепоту да размишљате, опуштате се, опуштате и бринете о себи.

Извор фото: Схуттерстоцк

Видео: Само левом 2015 - Руска комедија са преводом (Јануар 2020).

Загрузка...