Лице

Како добити нови дах

За разлику од других проблема, људи не говоре много о испирању уста, ау разговорима је то више табу. Овај врло интимни проблем је обично више од једног узрока који се може ријешити врло једноставно. Поред тога, постоје многи производи које можемо брзо помоћи.

Добра орална хигијена

Најчешћи узрок неугодног мириса је недостатак основне заштите зуба и уста. Интердентални простори тамо често остављају храну. Бактерије, које изазивају нездраве удисаје, почињу да се роје у устима. Према главном стоматологу Естхесиа Романи Кадлец, недовољна зубарска њега је због проблема са мирисом у најмање 70 посто случајева.
Важно је очистити зубе најмање два пута дневно и користити интерденталну четкицу за зубе да би се добила најмања лобања.

"Зуби не морају да се чисте два минута, али све док су потпуно чисти. За два минута, нико их неће добро очистити. Најбоље је провјерити језик, зуб не смије бити мутан. Најбоље је користити четкицу са једном лопатицом, а затим сваки пут користити интерденталне четке одговарајуће величине. Зубни хигијеничар ће вам помоћи у одабиру, додаје стоматолог.


Водица за испирање уста и зубни конац

У дрогерији постоји неколико врста дрога. Када и како га користити да би ваше дисање било свеже? Течност за испирање уста ће помоћи да се уклони неугодан ујутро, на пример. И не само то. Такође ће помоћи након јела. „Осјећај, када једемо и имамо потребу, свјежу четкицу за зубе, по могућности пасту за укус ментола или само за испирање уста, помоћи ће свјежем даху. Она не ради здраво, али дах је освежавајући “, каже стоматолог Роман Кадлец. Као и четкице за зубе, можете пробати и зубну нит. Али горе поменуте интерденталне четкице за зубе су боље.


Здрави зуби и десни

Понекад се не ради само о превише ароматичног састојка у оброку. Проблеми са дахом такође могу да доведу до пропадања - не самог себе, него опет делове хране који су ухваћени у њему. Слично томе, могу се појавити парадентозе и гингивитис. Ефекат може бити и на каменац који излучује десни под којима расту бактерије. Према Роману Кадлецу, поред стоматолошке столице, пацијенти би требало да буду у могућности да обављају зубну хигијену. "Веома је важно. Колико год често буде потребно, већина стручњака ће одредити директно. Када је све у реду, довољно је једном годишње, али је врло индивидуално, ”подсећа он.


Чисти језик

Неки стручњаци препоручују коришћење такозваних језика за свакодневну хигијену зуба. У ствари, мртве ћелије, бактерије и храна остају акумулиране током дана. Избор је четкица или посебан "стругач за језик".


Прави оброк

У свежини даха узима и нешто хране и пића. Поред белог лука и лука, мириси могу изазвати и неке дијете - углавном оне које се заснивају на смањеном уносу угљених хидрата и већем уносу протеина. Проблеме са мирисном аромом даха изазивају и кисела пића као што је лимунада, као и кафа и пушење. Напротив, пијење зеленог чаја и конзумирање воћа са витамином Ц или жвакање неких биљака, попут метвице, босиљка или коријандера, побољшава дисање.


Брзи помагачи увек при руци

Колико се ослањате на жвакаћу гуму? То је најбржи и најпопуларнији начин да освежите дах што је пре могуће. Жвакаће гуме, нарочито оне ментола, раде, али само на врло кратко време. Посебно након оброка, жвакање доводи до стварања пљувачке у устима, што помаже да се разриједи кисела средина која остаје у устима након неколико оброка.
"Они ће додати кратак осећај свежине, али само на кратко и немају ефекат чишћења. Исто се може рећи и за оралне спрејеве “, додаје Роман Кадлец. Чак и орални спрејеви су само брз начин да се ријешите мириса барем неко вријеме, али то не рјешава поријекло проблема. Редовна хигијена ће вам помоћи у томе.

Извор слике: Фотолиа

Видео: Sistem prirodnog podmlađivanja SAMOISCJELJIVANJE- Kacudžo Niši (Децембар 2019).

Загрузка...