Хаир

Порозна или груба коса: Да ли знате како да се бринете о њима?

Порозност косе је последица генетике, али и разних модификација - нездравог бељења или прекомерног глачања. Зими, проблеми са порозном косом могу бити чешћи. Шта узрокује порозност косе и како се правилно бринути о њој? урадите тест порозности косе: након прања без употребе регенератора и сушења, извадите један из чешља хаир а идите у чашу воде. Да ли је брзо на дно? Ваша коса је веома порозна и овај чланак је права ствар за вас. Остаје негде у средини? Ваша коса је средње порозна и можете потакнути његу производа на порозну косу. Остане на површини? Ваша коса је веома порозна. Тако је глатка, здрава и способна за лако задржавање воде.


Шта узрокује порозност косе?

Може се рећи да нема непорозне косе. Сва коса је нешто порозна - Нешто више, неки мање. Порозност коса је углавном генетски модификована - ово су густе, тврдоглаве гриве којима се сви дивимо, док их власник често није превише узбуђен. Али са одређеним карактеристикама косе, ми смо рођени и на нама је да зграбимо своје и покажемо их у најбољем светлу, " каже фризер Ива Боровска.
Порозност се може повећати неке процедуре за косу - Непажљиво бојење и изнад свега обезбојење, усе агресивне припреме и такође оверридинг сушило за косу у великој мјери или неправилно користити жељезо. (Прочитајте и, како правилно изменити косу топлином.)

Предности порозне косе

Пороус хаир су грубљи, мање клизање, и стога идеал фор креирање различитих фризура и чарапа. Пре него што обрежете косу, не морате да је вучете (и тиме оштетите). Такође може изгледати као уредно плетени француски полицајац. Могло би се рећи да предност има јака порозна коса добро упија активне супстанце од производа за косу или пигмента из боја. Али у исто време и ове супстанце и пигменти избацити "брже". „Након захвата, било да се ради о бојању, прању или наношењу храњиве маске, то је разлог зашто Препоручујем да користите завршну његу која ће закључати косу у коси,фризер Ива Боровска саветује.


Проблеми порозне косе

Један од проблема порозне косе већ је споменут у претходном параграфу. Порозна коса упија много влаге, њихово сушење траје дуже и такође "сисати" влагу из ваздуха - то може бити проблем углавном у јесен и зиму када је влажност висока. "Тада јој коса постаје тешка и они су укочени и подложнији застрашивању. Зими - ако је влажна и онда почиње да се смрзава - може бити и више сушење и ломљење, зато што се влага унутар влакана косе дословно смрзава, " објашњава фризер. Порозна коса је такође грубља су подложнији сисању.

Како се бринути за порозну косу

Својства порозне косе морају се прилагодити бризи и одабиру производа. Замислите да је порозна коса обојена микроскопским пахуљицама. Наш главни циљ ће бити да повучемо ове скале "да повучемо", " објашњава стручњак и додаје: "Покушај тражити препарати са благо киселим пХ, по производа означени за суху и грубу косу и покушајте без балонакоје користите након прања - штити вашу косу током сушења чак и наредних дана 'би суцкинг' влажност. "

Уводни савет:
Тони & Гуи Леаве Ин даје коси глаткоћу, сјај и спречава коврчање. Нанесите на дугу косу пре сушења. Тони & Гуи Смоотх Дефинитион Смоотх Дефинитион Маск ће учинити косу чешљеном и коса ће бити много финија и глађа након употребе. Ако је ваша коса порозна и веома сува, можете бити инспирисани нега за суву косу и такође трепћу, како заштитити косу од лошег времена.

Видео: How To Get Strong And Healthy Hair Naturally (Септембар 2019).