Лице

Нега коже или генетика: Шта игра већа улога?

Да ли је важније за дуготрајни шарм и младалачки изглед ваше коже који сте стекли у генетском уређају, односно темељитију и редовну његу коже? На шта можете утицати и са чим се морате помирити? Питали смо Бланки Куцера за козметику.

За шта наши гени могу?

Тип коже

Морате схватити да нећете утицати на одређена својства ваше коже. На пример басиц тип коже је генетски модификован и неће се променити за живот. Тада је потребно прилагодити се њези, а не кожи на нешто што то не доказује, чак и ако је то велики ударац.

Пигментација

Још једна карактеристика ваше коже коју гени могу бити је пигментација и фототип. Боја коже се не може стално мењати без трансплантације коже, могућег недостатка пигмента - хиперпигментација (тамније тачке) или витилиго (недостаје пигмент) може се маскирати само шминком. Пигментне мрље су такође у транзицији или у трудноћи. Важно је "радити с њима", избрисати их "у јесен и зиму, када нема много сунца". објашњава стручњак и додаје: „Често одлазе на лекове везане за воћне киселине (АХА киселине) или одлазе на ласер. Онда је неопходно да се користи заштита од 20 или више. " То је оно што стручњаци препоручују свим женама, јер је у њиховој моћи да спрече стварање нових пигмената због сунчеве светлости. Козметика са УВ филтерима спречава нежељену пигментацију и формирање дубоких бора.

Боре и старење коже

Оно што жене највише занима је формирање бора и старење коже. Па како је са њима? За дуготрајно очување јувенилног изгледа и очврсле коже примарна је садржај колагена у кожи, што је нажалост генетско питање, " објашњава Бланка Кучерова. "Његов нестанак настаје образима, шкрипавим лицима и кожи опћенито.Друго питање је појава бора, како каже стручњак: ПБоре се формирају због недовољне хидратације!То се обично дешава око 40 година, али најкасније у менопаузи. У зависности од стања коже (утицаја околине, женки и година) тада за заглађивање углавном користи хијалурон, пептиде и ретинол, додаје козметичар. Дакле, ако немате предак за довољно колагена у кожи до високог узраста, онда можете или да узмете инвазивну пластичну хирургију у облику колагенских испуна, или да се побринете за себе и са милошћу. природно старење као неке славне личности. Напротив Неодговарајући начин живота доноси вам боре много раније, прије доласка четрдесет.

Шта чини добра брига?

Ремоделирање и чишћење коже

Чак и ако сте наслиједили све предувјете да изгледате до шездесет као модел, ако не водите рачуна о себи, сва генетска опрема ће доћи до ничега. "Већина жена занемарује свакодневно чишћење коже", ово потврђује козметичар. "Када моји клијенти професионално очисте кожу у салону, кожа је неупоредиво светлија и млађа него кад су дошли." Неопходно је опрати кожу не само у вечерњим сатима, већ и ујутро и увече за чишћење, чак и ако нисте стварно обучени. Редовита професионална козметичка нега са дубинским чишћењем је права вишња на торти.

Специал царе

Након правилног чишћења, кожа је способна да прихвати хранљиве или друге корисне супстанценпр. ампуле, серуми или маске. Сматрам да је то посебно важно у зрелој кожи, иако је прикладно одабрано да би користило кожи у било ком узрасту, " наставља Бланка Кучерова. Хидратација је ствар у сваком добу и на сваком типу коже. "Волим да радим са АХА киселинама када је то могуће. РКористим их за чишћење и припрему коже за примање ампула, серума и маски. Он је далеко ефикаснији и третман траје дуже. Након третмана, кожа се увек чисти и појашњава,“ похвалио стручњака.

Заштита коже од спољних утицаја

Заштитне креме су такођер неопходне за вањске утјецаје околиша. То укључује и УВ филтере, али и такозвана "урбана одбрана" козметика, која штити кожу од негативних ефеката загађене средине, НИВЕА дневна крема против оксидације Урбан Скин Дефенсе.

Живот је такође битан

И то морате рећи права исхрана је алфа и омега лепе коже. Када мало спавате, лоше једете, пијете мало, пушите и занемарујете редовне покрете, кожа ће и поред генетске и редовне употребе козметике патити. И, нажалост, и ја ћу то видјети. Запањујуће је, на пример, код пушача: у последњих 40 година њихов број се скоро учетворостручио. То су већ приметили козметичари који морају да приступе кожи пушача другачије од коже непушача.

„Кожа жена које пуше морају да се чисте, без обзира на врсту, јер не само за масну, већ и за суву Пушачи пушача су отровани димом,“ каже Бланка Кучерова. "Осим тога брже их формирају мимичке боре, који су дубљи од њихових контура за непушаче. Цела кожа је похлепна и нездрава због супстанци које се испуштају током пушења. Решење је или да се престане пушити, што је идеално, или да се интензивира ваша брига.

Извор фото: Схуттерстоцк

Видео: NYSTV - Hierarchy of the Fallen Angelic Empire w Ali Siadatan - Multi Language (Јун 2019).