Тело

Чудо које се зове Арган Оил - Зашто све то желе?

Причајте о томе као о течном злату. Неки то чак називају чудом. Арганово уље је постало хит у посљедњих неколико година. Углавном се користи у козметици. “Има задивљујуће хидратантне и омекшавајуће ефекте. Садржи високу дозу витамина Е, добро познатог средства против старења, “каже Бара Млезивова, визажистица из Маке-Уп Института у Прагу. Поред тога, ово биљно уље тартаратног аргона има и дезинфекциона и антиинфламаторна дејства. За сва ова својства, користи се више од две хиљаде година. „У последњој деценији, већина великих козметичких брендова покушава да смањи количину вештачких хемијских састојака у својим производима. Они одражавају жеље њихових клијената. Захваљујући овом тренду, поново је откривено арганово уље “, каже Млезивова.
Најефикасније је 100% арганово уље. Због своје цене разређује се разним козметичким производима. Управо због високе цијене често је фалсификован. Дакле, шта знамо да не купујемо безвриједно уље које не користи нашој кожи? Право 100% арганово уље је златно жуто. Има деликатан мирис без мириса, и брзо се апсорбује кроз кожу након наношења - нема масног или лепљивог осећаја остављеног иза себе “, објашњава визажиста. Чак иу козметици, Арганово уље има богату употребу. „Најчешће се користи као уље за тело. Влажи и омекшава кожу. У том контексту, он је познат као превентивни ефекат против стрипинга “, каже Млезивова. Користи се и на лицу као одлична подлога за шминкање. Мање познати трик је мешање неколико капи уља у крему испод или директно у шминку.
„Ја лично препоручујем кућни пилинг: помијешајте шаку соли, жлицу аргановог уља и лимуновог сока, и масирајте у суху кожу прије туширања. Ваша кожа ће се поново родити, каже Млезивова.
И где то чудо заправо траје? Анђина корњаче се јавља на једином месту на свету, у Мароку. Фета пасуљ, која подсећа на зелене маслине и постепено постаје жућкаста, компримира се. Формира се паста, која се ручно гњечи док се не накаче уљем. Међутим, потребно је око пола килограма за око тридесет килограма воћа. Женама берберима ће требати више сати да произведу "течно злато". Жене које га купују, сати, дане, а можда и године.

А у којим производима налазите Арганово уље за вашу лепоту?