Лице

Када кожа постане осетљива зими

Црвенило, црвенило, осип, отицање, љускање и храпавост коже су симптоми осетљиве коже. Поред тога, осећаји свраба, печења и напрезања могу бити праћени. Чак и нормална кожа може показати ове симптоме у неповољним условима хладне сезоне.

То не значи нужно да имате осјетљиву кожу, али привремена осјетљивост коже је неугодна. Ово треба избегавати и сваки први говор може се одмах решити.
Иако се осјетљивост коже може појавити било гдје на тијелу, лице је најуочљивије. Појављује се у ситуацији када је нарушена природна баријерна функција коже, посљедични губитак воде и могућност продирања иританса. Здрава кожа има задатак да одржава равнотежу, штити од спољних утицаја док регулише ниво хидратације. Дерматолози упозоравају да често правимо грешке и падамо. Нарочито у зимском периоду, нега коже има своје специфичности. Шта? Разговарали смо са МУДр. Ивонне Бергер из БцД клинике. Ево њених главних препорука.


1. Заштитите усне

Усне су веома осетљиве на све, без обзира на тип коже. Кожа на њима је крхка и танка. И зато што није "опремљена" са лојним жлездама, зими се усне веома брзо суше, пукну и одлепе. "Пуцање усана често се шири у контуре", каже МУДр. Ивонне Бергер додаје: "Нажалост, чак и уз најбољу његу, не мора се потпуно обновити и вратити у првобитно стање. И тако уз поновљену сувоћу и пуцање усана, фине боре могу остати у подручју контура на кожи. “Држите свој балзам на дохват руке.

2. УВ филтери су потребни чак и зими

У високим планинским поднебљима постоји јако интензивна сунчева светлост, тако да лако можете изазвати болне опекотине на кожи. "Чак и ако то не буде, чак ни током зимских месеци, сунчеве зраке могу бити јаке", каже стручњак. "Посебно у планинама, креме са вишим заштитним факторима су неопходне. Штити кожу од печења и прераног старења и спречава неугледне пигментне мрље. "

3. Фама о зимској хидрацији

Изгледа да нико не зна како је направљен, али постоји гласина око употребе хидратантних крема у хладном времену. За њих се каже да узрокују замрзавање воде у кожи и њено касније пуцање. Међутим, они се тренутно производе са технологијама које не ломе кожу на мразу, било на површини или на дубљим слојевима. Стога, зимске хидратантне креме не штете, напротив, јер је кожа природно суша на ниским температурама.

4. Обратите пажњу на црвене вене

Црвенило коже углавном је повезано са емоцијама, напетошћу, стресом или јелом хране и алкохола када се крвне жиле у кожи брзо шире. Такође се јавља у зимској сезони са брзим преласком из зиме у топлоту и обрнуто. „У осетљивој кожи често су мале мачке разбијене, видљиве су на површини и још су видљиве. Пошто је формирање напуклих вена често насљедни проблем, превенција је једини рецепт за побољшање стања коже “, каже МУДр. Ивонне Бергер. Ефикасно решење је употреба специјалних крема. Кожа штити довољно, побољшава изолациона својства и спречава црвенило и даље пуцање вена.

5. Ставите маску зими

Када спољна температура падне на 5 ° Ц, кожа је много сува и осетљивија него у другим временским периодима. И то утиче и на кожу лица и на кожу тела. Чак и ако је штитимо, зима негативно утиче. Стога је препоручљиво да једном недељно обогатите његу коже лица “, каже искусна жена.

Извор фото: Јан Вагнер

Видео: DIY Morning Routine - 25 Life HACKS to Get Ready Fast for BACK TO SCHOOL! (Децембар 2019).

Загрузка...