Лице

Вода или чудотворна сировина за масну кожу

Ако патите од масне коже, не можете је узети без воде. Одбаците све сушаре за алкохол и обратите пажњу на воду - једину која ће вас спасити. Ако припадате групи жена које "одмашћују" свако јутро, чак и прије наношења шминке на вашу кожу, а креме избјегавају вражји криж, крајње је вријеме за промјену. То је позната чињеница Масна кожа може издржати шминку краће вријеме или у најгорем случају не може се уопште примијенити јер се не лијепи за кожу. Већина жена са масном кожом настоји да на било који начин осуши кожу, тако да могу да направе зубе. Али на овај начин не води.

Уводни савет:

Погледајте јастучиће и акне на лицу Еллие Скин Цонцеалер. Има заштитну способност и помаже салицилној киселини да смањи запаљење. Резултат је свежа, мат површина.

Избегавајте алкохол

Препарати за маст у већини случајева садрже алкохол, који ће имати леп ефекат на вашу кожу пружиће вам осећај суве коже. Шта се стварно дешава? Кожа ће након гутања алкохолних производа набрекнути, па ће поре на први поглед бити повучене. Али када је ефекат алкохола нестао, кожа остаје иритирана, дехидрирана и почиње да ствара масну маску на лицу, " каже Ариана Бернард, женски стручњак за љепоту. Зато ћете максимално искористити вашу кожу ако избегнете лук са производима који суше вашу кожу.


Жива вода ...

Људско тело је генијални алат који пријављује било какав квар са малим сигналима. Када гледате на маз као на позив за помоћ, требали бисте смислити рјешење узрока, а не покушати уклонити проблем. Масна кожа производи себум углавном зато што нема воде. Сама производња себума је одбрамбена реакција коже која је сува и покушава да се навлажи са расположивим средствима " објашњава Ариана. Почните са хидратацијом коже, чак и ако не видите резултате одмах, за неколико недеља кожа ће се показати непрепознатљивом.

Да ли користите уље за вашу кожу?

Неприкладно уље можете повриједити масну кожу. На пример, није погодан кокосово уље. То је производ за његу, али ствара препреку на лицу која не мора да ослободи ниједну другу исхрану. "То дефинитивно није потпуна замена за дневне и ноћне креме. Правилна хидратација је обезбеђена само хидратантним кремама, евентуално допуњен посебним серум за хидратацију, који ће се на то примјењивати, " додао је стручњак. Али он то такође признаје ако се уље апсорбује у кожу и неће остати на површини, не представља проблем за кожу. Зато пробајте како ваши раде пре него што очистите свој џеп лепоте.

Правилна нега масне коже

  • Оперите лице ујутру и увече благим средством за чишћење.
  • Влажите кожу хидратантном кремом, идеално допуњену УВ заштитом.
  • Пијте пуно воде након малих гутљаја током дана - мин. 1,5 литра.
Уводни савет:
За редовну његу коже, испробајте је Еллие Маттинг дневна крема. Обезбеђује кожу дуготрајном хидратацијом и помаже у смањењу појаве акни.

Тело позива на воду

Мод за пиће је важно за правилно функционисање целог тела. Људи често не схватају да кожа није само тело тела, већ и највећи људски орган, и треба да се понашају у складу са тим.Тело треба пуно воде за метаболизам, а ако га не дамо, узима га само из коже, објашњава Ариана. Када кожа нема довољно влаге, она ће је сама и почети мазати. Они чисте одбрамбена реакција тела. Масна кожа је стога углавном дехидрирана кожа, " каже на крају.

А како сте се још носили са масном кожом? Да ли је хидрирате, или сте увек покушавали да је осушите што је више могуће?