Лице

Неочекиване везе - зуби и њихови ефекти на кожу

Не можете да се отарасите акни, шта год да радите? Можда ћете морати да укључите још једно решење поред крема или уља: да се ваши зуби провере. Стоматолошки прегледи спадају међу најмање популарне. Понекад је, међутим, боље прегазити почетну непристојност и изаћи са својим стоматологом. Проблеми са зубима могу да утичу на укупно здравље, укључујући и стање коже.

"Свеукупно здравље и стање коже могу се манифестовати посебно упалама (канали, пародонти) и сродним компликацијама. Ове компликације могу бити и локалне, отицање, црвенило, тотални бол и свеукупно “, објашњава др Светлана Комлева из клинике Медиестетик.

Свеукупне негативне посљедице упале зуба могу захватити бубреге, плућа, срчане залиске и слично. "У подручју коже, то је тада упална, до гнојних манифестација које су повезане са присуством бактерија из депозита упале у крви. Ова кожа затим губи свој квалитет и проблем се може манифестовати на њему значајно. То може бити упала коже, повећана упала акне, чешћа упала жаруља, лошије зарастање рана или мање ране, склоност упалама итд. “, додаје стоматолог.

Како могу спријечити такве неугодности? Према др. Комлеви је важан нарочито у раном третману стоматолошких проблема, посебно хроничних инфекција. Генетска опрема је само делимично укључена у инфламаторне промене у зубима. "Главни део кривице припада нама. Улога игра преференцијалне породичне навике у зубарској њези, редовним прегледима и стоматолошким посјетама. Обично је то комбинација неколико фактора који доводе до компликација нелијеченог каријеса и развоја пародонтитиса “, каже др Комлева.

У својој пракси често се сусреће са страхом од зубара. Међутим, модерна стоматологија се знатно променила током последње деценије, а данашња пракса је такође безболна због уобичајене употребе локалних анестетика.

"Ја лично препоручујем редовне посете стоматологу, превентивне прегледе, редовну хигијену стоматолога, али посебно оно што је најважније, редовно и темељито чишћење зуба одговарајућом пастом, четкицом за зубе и техником", додаје стоматолог.

Извор слике: Фотолиа

Видео: МОНАХ и БЕС Смотреть весь фильм HD (Јули 2019).