Лице

Слееп Иоур Слееп - Слееп анд Скин

Спавање је вредно. Само зато што је поспана особа у бољем расположењу, он се боље концентрише и изгледа боље. Ноћни процеси регенерације одвијају се током ноћи у тијелу.Ипак, многи људи потцењују одмор и не узимају времена.
То је био још један од низа експеримената који су управо истраживали познату ствар. Недостатак одмора означава функционисање читавог тела и може се видети посебно на кожи. Британски лекари су прошле године провели истраживање 30 жена. Прво су пратили кожу након осам сати спавања. У наредних пет дана, сваки од њих је спавао само шест сати, а онда је њихов лекар поново погледао. Показало се да се након излагања депривацији сна појавност бора, распрострањене поре, црвенило коже и тамне мрље у свакој од њих јасно повећавају.
Истраживање је показало да постоје конкретне посљедице у року од пет дана. Многи људи дуго и дуго спавају - недељама, месецима или чак годинама. Затим утиче на то како изгледају и осећају “, каже Гуи Меадовс, лекар и оснивач школе за спавање, који је учествовао у истраживању.
Каква год да је веза између сна и дивне коже опште позната, није уопште аутоматско да би људи опуштање доживљавали као лек и дали му потребну количину. Према студији коју је спровео Бенсон за Бед, половина Британаца спава само шест сати. Нешто боље, али не и идеално, су Чеси: студија агенције ппм фацтум која је интервјуисала испитанике у доби од 15 до 85 година показала је да четвртина њих спава мање од седам сати, половина остатка свијета одмарала је између седам и осам сати .

Мирацулоус еффецтс - фрее!

Спавање је важно за регенерацију целог тела. Крвни притисак се смањује, температура тијела, мишићи и органи се опуштају, ”Објашњава Дерматолог Ленка Фалт из ЛасерПластиц.
Регенеративни процеси тела су пуни. Ослобађа се хормон мелатонин, који, између осталог, помаже природној регенерацији ћелија, укључујући и кожу. Напротив, смањује се производња хормона стреса кортизола, који у великим количинама изазива кругове испод очију и израженије боре. Последње, али не и најмање важно, активност хормона раста, која коригује ћелије које производе колаген, која је одговорна за еластичност коже, такође је важна. Ако је сан кратак или сиромашан, они не могу потпуно разбити процесе. На површини коже остају мртве ћелије, које доводе до формирања бубуљица и зачепљених пора. У кратком спавању, чак и креме или маске на кожи не могу показати своју ефикасност, јер кожа нема времена да из њих извади вриједне супстанце.
Истина је да млађи људи боље толеришу краткотрајно лишавање сна, али више апстиненција од спавања пре или касније доводи све. „Дуготрајна лишеност доноси физичку и психичку штету свима. Као резултат тога, нервоза, депресија, промена у кожи, ноктију и коси, или гојазности, "Израчунава ризике Фалта. Недостатак сна доводи и до погоршања памћења, промена расположења и анксиозности или повећаног ризика од кардиоваскуларних болести. Могу се развити разни неуролошки поремећаји.
У идеалном случају, треба спавати око осам сати дневно, у природном ритму, то јест, између вечери од 22:00 до 6:00. Тело се смирује увече и одмара боље него на дневном светлу. Додатно, процес поправке коже се одвија између поноћи и 4:00 ујутро. "Зато је важно пре спавања, употребљено је савршено чишћење и одговарајуће креме, Каже Даниела Дворакова из БОМТОН-а.

Али много људи не иде у кревет пре поноћи. Стручњаци често говоре о томе скраћивање пандемијског сна. Може бити брз темпо времена када људи имају пуно посла на послу, али и они желе да се забаве. Поред тога, ту су и компјутери, паметни телефони у које људи дуго гледају у ноћ.
Чак и они који више воле да оду у кревет него у клуб често се не опуштају. Њихов мозак је преоптерећен, тако да уместо да савладају благотворан сан, дуге сате су преплављене у кревету, заспу ујутру и пробуде се. „То је узроковано нашим дневним режимом и вештачким осветљењем. Хронична несаница пати од десет посто популације “, каже Карел Шонка, водећи специјалист за поремећаје спавања.

Рецепт за спавање

Спавање је далеко од третмана бора. Као што је речено, читаво тело се регенерише. "Такође има ефекат спречавања тумора", каже Фалт. Мозак треба да се одмори, само у сну може да се ослободи токсина који производе мождане ћелије. Недовољно чишћење мозга од метаболичког отпада може бити повезано са неуролошким болестима као што су Алцхајмерова и Паркинсонова. Пре две године, научници су говорили на сајту Сциенце.

Стога је добро - не само због лепоте - поправити одређене навике које помажу да се боље одморимо. Пре свега, стручњаци саветују да учите у исто време. Мозак се навикава, а умор долази природно. Гладнији сан такође помаже умирујући ритуали: Добро је искључити ТВ или компјутер сат времена прије спавања, искључити свјетла у стану и, на примјер, кратко прочитати књигу. Такође можете имати користи од млаког туша, који смањује температуру тела, што се природно дешава када заспите. У спаваћој соби требало би да буде даркнесс а застарио. Иако се обично препоручује да спавају осам сати, истина је да је свака особа различита. Зато неко треба да се одмори краће време. Оно што је битно је да се након буђења и током дана осећају добро и да се одмарају, а када се гледају у огледалу, њихова лица не пролазе кроз кругове испод очију.
Извор слике: Фотолиа

Видео: Damien Dawn - Your Heart Official Music Video (Новембар 2019).

Загрузка...