Хаир

Не ради то! Митови и сујеверја на мојој коси

Да ли ти је и бака рекла да ти скуваш косу стотину пута? Или би требало да имате рез - не желите да будете узнемирени! А пријатељ ти је можда рекао да се твоја коса најбоље пере од мокре ... Хајде да побијемо ове и друге митове о њези косе.

Само је шампон довољан

Да, али само у хитним случајевима - под фестивалским шатором или кад излази уређај. За квалитетну негу косе, неопходан је регенератор и, с времена на време, маска, изабрана не случајно, већ "прилагођена" стварном проблему ваше косе.

"Поједностављено - шампон за косу се отвара, опрати, али онда не затварај. То и ради регенераторкоје користимо да задржимо влагу у коси, и спречићемо сушење,“ каже фризер Ива Боровска.

Двоструко прање је бесмислица

Митови круже око двоструког прања - често се каже да је шампон довољан да се једном опере и да су "дупло" прање изумили произвођачи како би повећали продају.

"Довољно је - али довољно - довољно. Али ја особно увијек своју косу два пута за савршену чистоћу. То би требало да урадишпосебно ако користите лакове и друге производе за обликовање, који врап врапвременом они то оптерећују и требају темељно опрати,“ саветује фризеру.


Производи за косу се морају ротирати

Постоји теорија да ће се коса "навикнути" на ваш омиљени шампон и постају имуни активним супстанцама. "Замислите да ћете после неколико година конзумирања цитруса постати имуни на витамин Ц. То је помало смешна идеја, зар не?" Насмејани фризер. Додаје, међутим, да неко може бити пријатна психолошка промена - промена је живот. Пробајте вести које ће вам се свидети, а можда и наћи ћете нешто боље, него што сте до сада користили.

Што више, то боље

Хранљива маска за косу? Дакле, када ставим шаку и оставим је пола сата, имат ћу савршено храњену косу! Оваквом логиком не функционише, напротив - коса је непотребно тешка и биће дебела и масна.

"Препарати за косу су дизајнирани да буду они за њих Потребна количина активних супстанци је ослобођенаали истовремено не оптерећују косу. Сигурно не морате претјерати, " каже Ива Боровска, и уз осмех додаје: "Мислите ли да произвођачи не желе да се маска конзумира у расутом стању?" Дефинитивно да, али у исто вријеме знамо како оптимално треба радити на задовољству корисника. " Само изаберите ону која вам одговара, на пример један од наших уредничких тестова.

Гвожђе обликује и суши косу

Дакле, ова теорија је стварно опасна. Ирон не би га требали користити за сушење косе и учини косу влажном са њом. "Влажна коса капље гвожђе и узрокује да их дехидрира, протресе и тресе" упозорава фризер.

Најпогоднији је за испоруку облика артикла балансирање већ осушене косе. Чак и сушило за косу не би требало да осуши косу потпуно мокро - боље је прво исциједити у ручнику, а затим оставити да се осуши најмање 10 минута.

Често сечење помаже у промовисању раста косе

То је тотална глупост! "Резање је једини начин да се ослободите излизаних крајева и како додати фризуру а оптички волумен,“ каже фризер и наставља: "Али раст косе је генетски модификован и активира се из фоликула косе, а не из врхова. "

Дакле, ако желите стимулише раст косе, то је могуће само захваљујући добра исхрана, додаци исхрани или неке производи за косу. Међутим, ове методе раде веома индивидуално.

Серум против излизаних крајева

То је прелепо пословно име, и уштедело би вам много брига ако би заиста могло спојити крај с крајем. "Припрема мириса они раде, али морамо их користити превентивно. Они спречавају сушење, хранити крајеве, дају еластичности влакана косе. Али, хајде да их употребимо након посете фризеру да би спречили ову неугодност. Ако се врхови почну трести, изглед косе ће бити обновљен од стране фризерке са шкарама у руци, " резимира фризера.

Извор фото: Схуттерстоцк

Видео: Svätý Konštantin Veliký, Costantino il Grande. (Септембар 2019).