Хаир

Оно што можда не знате о дечјој коси

Да ли заиста морам да имам бебу за прву годину? Како и за шта треба да оперем косу? Хоћу ли му пружити регуларну фризуру? Питали смо стручњаке и искусне мајке о овим и другим питањима. Можете их читати заједно и истинито, без непотребног претраживања на интернет форумима.

Помози ми, моја беба има ћелавост!

Моја бака је била ћелава већ три године, а ја нисам баш био барокни анђео. Касније смо обоје зарадили завидну кују. Како је то могуће? "Деца се рађају са такозваним велвоус хаир, деликатна длака која расте дужине око два центиметра. Такође могу бити прилично густе, али углавном су то раст косе у времену, и нови, 'реал' коса, " објашњава фризерка Ива Боровска. Не морате да бринете о томе да будете озбиљнији проблем. Па како је?
  • Велушина коса почиње да пада око трећег месеца.
  • Раст косе се стабилизује око годину дана, али понекад и много касније.
  • Само мали проценат деце се рађа са "завршеном" косом - то утиче на њу генетика и степен пигментације.
До свог првог рођендана, побрините се да се не бринете ни о "проћелавости" или лизању - то свакако није знак да би ваше дијете у будућности требало да има слабу или танку косу.

Сечење пре прве године? Тихо

Постоји много сујеверја између мајки (и о чему ћемо причати, посебно баке). Једна од њих је резање косе прије првог рођендана. "Одсекао си косу?!" Уосталом, он није био стар ни годину дана! “, Моја бака је пријетила након што јој је фризура ударила четверомјесечног сина. "То је заиста празновјерје - баршунасте длаке које изгледају као да су све исте, можете изрезати колико желите, и не брините - не смањујете бебу, ни здравље ни живот." Осмехује фризер у односу на различита тумачења празновјерја. Зашто? баби хаир цут
  • Избегавате непотребно и често ружно овергровтх.
  • Ви ћете то спречити жвакање дуже косе (која може изазвати неугодне длачице).
  • Избегавајте болно повлачење за косу (када је ухваћен рукама, док се облачи).
  • Фризура (нажалост) нећете учинити потомка густим. Користите квалитетне професионалне маказе или посетите фризера.

Прање косе до годину дана

Приликом прања дечије косе треба обратити посебну пажњу фине сцалп - да би се избегао није пресушила. "Ако осећате потребу да почнете да користите шампон, који може бити од једне године, препоручујем шампон који не сија у очима. Покушајте природно, можда од Веледа, и за плаву косу као камилицу, " саветује фризеру. И како правилно прати косу бебе?
  • За годину дана исперите водом без икаквог производа.
  • Касније, можете наставити да се кладите на методу "Не-поо" или га користите деликатан шампон за бебе.
  • Мале девојке са дугом косом можда ће им требати регенератор - Можете покушати директно детињасто, али и природно, хипоаллергениц од апотеке или "производа за одрасле".
Фина беба је идеална осушите само ручником, да би се избегло непотребно сушење деликатног скалпа. Чак је и дечија коса веома брзо сушена годину дана, али можете је користити овде сушило за сушење косе ради на умјереној струји зрака и ниској температури.

Мали камелеони: Промена боје косе код деце

Боја косе утиче на генетику. Међутим, Миминкова коса може да направи леп загрљај наше главе. Дечија коса може да посветли од тамне до плаве са црвеним "посредником", али тамнијим од "анђела" до тамно браон - унапријед можемо само предвидјети појаву родитеља и предака. Можемо само бити сигурни око треће године старости (у неким случајевима до петог) - то је вријеме када боја косе се стабилизује.

Извор фото: Схуттерстоцк

Видео: Правосуђе вукова 2009 - руски филм са преводом (Септембар 2019).