Тело

Шта ради оцат?

Мислите ли да је оцат најпогоднији за салату или краставац? Можемо бити изненађени колико других ствари можете да урадите, не само код куће, већ и током вашег уљепшавања.

1. Очистите завесу за купатило

И одмах ћемо почети у купатилу. Проблеми са прљавштина на завеси за туширање зна скоро сваког од нас. Уклоните прљавштину, или чак калуп на пластичном материјалу веома је тешко. Али не брините, не морате одмах бацати застор и трошити новац на нови. Само узми обичан сирћет и очистите шарку чистом. Биће скоро као нова! Чист, па чак и дезинфикован.


2. Развлачи главу туша

Други савет се односи на купатило. Твоја је глава туша покривена водом? Уроните сирће на сат и онда га темељно очистите.


3. Светло огледало

Такође предивно чисто огледало добијате захваљујући сирћету. Уместо скупих припрема полирати крпом натопљеном у оцтеној води. Видећете како ће бити предивно!

4. Светла кожа

Оцат, иако у овом случају није обичан, потрошач, већ јабука, такође је погодан за негу коже. Помаже ублажити акне а бијеле пигментне мрље. Увек разблажите сирће јабуке у односу 1: 1 и држите сунђер или брис на месту где желите да га користите. Изводите једном недељно.


5. Даје сјај вашој коси

Хоћеш лепа и сјајна коса? Чак иу овом случају, можете доћи до оцтене воде. Поново помешајте јабучни оцат и воду у односу 1: 1 и ставите ову мешавину на косу, нежно умасирајте и затим исперите водом.


6. Уштедите време за пеглање

Не желиш да пеглаш и сметаш наборане мајице? Можете и без гвожђа. Везите кошуљу на вјешалицу, попрскајте мјешавином 1 дијела оцта и 3 дијела воде и пустите да се осуши. Скоро ће бити изглачана од моје мајке!

7. Накит као нов

Исто тако скупо накит или накит и њихов сјај може се користити сирће. Потопите их неко време у сирће, а затим их полирајте крпом. Од њихових обновљени сјај онда ћете уживати дуго времена.


8. Уз оцат у гаражу

Такође, у бризи за ваше моторе, сирће је неопходно. Имате брисачи пуни прљавштине и маст? Очистите их сирћетом. То вам неће наудити и дуго ће вам служити. На крају године, оцат ће бити добар за вас уклањање ознаке аутопута!


9. Уклања опекотине

Оцат се може носити чак и са дисхвасхерс. Само сипајте воду и оцат у посуду или посуду да је прокључа. Јела ће поново бити нова.

10. Проширује љепоту цвијећа

Ти волиш свеже цвеће у вази? Да бисте били што лепши, додајте мало сирћета у воду.


11. Увучени мирис из смећа

То те мучи мирис из канти за отпатке? Да бисте је уклонили, потребно вам је само парче тоста и сирће. Пеците хлеб са сирцом и ставите га у корпу. Оставите га око пола сата, а затим га извадите из канти за смеће - то је срање сав мирис.

Извор фото: Схуттерстоцк

Видео: DOMAĆICA U ŠOKU!!! STAVILA JE JABUČNI OCAT U JUHU I EVO ŠTO SE DESILO!!! (Септембар 2019).