Хаир

Дуга коса: Модни тренд овог лета

Дугине боје у вашој коси буквално преплављују улице и инстаграмске профиле, тако да их вероватно и желите. Како створити такву фризуру? И да ли то радите код куће? Не само да смо питали стручњака за косу Маргарет Карваи.

Такозвани дуга коса или дуга коса често се називају техникама бојења, али то није сасвим тачно. "Постоји неколико техника бојања, али дуга коса је више тренд и броји безброј. Основна карактеристика је наношењем неколико различитих боја на појединачне праменове косетако стварајући раинбов еффецт. Употреба боја је веома различита и зависи од избора клијента или фризера. објашњава стручњак.

Коса за избељивање је основа

Да би се одабране боје добро ухватиле и да би коса изгледала добро, коса мора бити плава. Да те таква идеја плаши? Стручњак Маркета, међутим, смирује: "Само зато што има много облика дуге длаке, то не мора бити тако радикално. Можете га задржати само обојите праменове иначе необојеном косом, алтернативно две боје или можда одаберите балаиаге у нетрадиционалној боји.“

Код куће или код професионалца?

Ако волите дугу косу, сигурно имате питање, зар не? идите код фризера, или га пробајте лепо. Шта је онда боље? Пробајте дугу косу дом је опасан углавном због фазе деколоризације у којој жена може да направи велику штету - спаљује јој косу, крвари је неравномерно, иреверзибилно је уништава ... она би поверила експертима,“ каже стручњак и препоручује доста другачију примену код куће цолор схампоос, маске, фоам цолори или на пример обојени прашкови. Можете да се носите са својом апликацијом код куће и резултати су веома добри, иако наравно не тако дуго.
Уводни савет:

То цреате ефекат дугине потребан вам је најмање два праха:

  • Изаберите изабрани пролеће у специјалне клијешта, који су дио пакета, а ви идете до краја прољећа.
  • Постепено наносите прах на све опругеда желите да имате боју.
  • Коначно, узми јој косу сукња кроз гребен. Ово заједно доноси боје и ствара природнији ефекат.
  • Коса задржава боју јен до даљег прања, тако да је идеалан начин да тестирате да ли вам овај стил одговара и да се добро осећате.
  • За дуже издржљивост је могуће поправите фризуру лаком за косу.

Обојено, не обојено

Испробајте своју косу дугиних боја са једном процедуром која делује као Смарт Фугитиве - скривена дуга коса. То је заправо исти начин бојања косе, али само на дну. Дакле, са вашом косом не знате да испод косе има дугу косу. Можете приказати боје у различитим стиловима, посебно у јастуциа дрдолецх. Стога је то идеална опција за жене које, на примјер, не могу приуштити тренд дугине косе у својим главама због њиховог професионалног ранга, али ипак желе да га испробају, објашњава Маркета на закључку. Па шта кажеш, хоћеш ли и ти ићи на то?

Извор фото: Схуттерстоцк

Видео: Sve o EKSTENZIJAMA - kompletan VODIČ kroz umetke za kosu (Септембар 2019).