Хаир

Длака у стању: Како дубоко чишћење косе?

Да ли завршите са негом косе користећи шампон и регенератор? За лијепо стање косе корисно је да их једном заувијек очистите, не само да их перете. Ово није компликована фризерска процедура. Процес чишћења можете такође обавити у удобности свог дома. Требаће вам висок квалитет и чист четком, детоксификујући (дубинско чишћење) шампон, или пилинг косе, регенератор и неко време. "Режим дубоке регенерације треба да се ради око два пута месечно. Нека буде више времена од редовног прања. Трепните третман детоксикације и дозволите јој довољно времена да ради за своју дивну косу, " каже стручњак за лијепу косу Марцела Неуманнова.

Чишћење косе корак по корак

1. Уклоните прљавштину

Да уклонили грубу прљавштину из косе, увек пре првог прања. "То је идеално четкица са зечјим чекињама, саветује фризеру. "Имамо чешљеве свиње висока апсорпција и довољно су јаке да стигну до корена. "

2. Специјални шампон

Изабери дубински шампон за чишћење и њежно масирајте у косу. Вртложни покрети стимулишу циркулацију крви. Осим тога, таква масажа додаје вашој кожи хранљиве састојке који се налазе у препарату. објашњава стручњак. Не заборавите да будете темељни исперите шампон за косу.

3. Пилинг није само за тело

Длакава кожа заслужује да понекад буде њежна дубинска брига. Ово је трик хаири пеелинг. "Масирајте га у скалп са вртложним покретима, а затим га нанесите на косу од корена до врхова," саветује фризеру. На крају темељно исперите.
Зашто је пилинг за чишћење косе одличан помагач? "Они служе за уклањање прљавштине, мртве ћелије, перут и вишак себума. Поред тога, он такође подржава микроциркулацију. Кожа се ослобађа свега што је гуши, а она се прочишћава, оксидира и енергизира, " каже Марцела. Треба изабрати пилинг косе према типу скалпа. Погодне су за све жене са здравим власиштем. Ту су и специјални пилинги за лаку косу или косе са тенденцијом стварања перути. Поступак је такође прикладан ако често имате свраб или имате уморну косу без живота. Такође је погодан за мушкарце који често пате од ових проблема. "Дефинитивно нОбликујте пеелинг скалпа убрзо након што је ваша коса обојена - Ризикујеш то испирање, " упозорава фризер.

4. Понављање је мајка мудрости

Да бисте уклонили све остатке пилинга, оперите косу још једном детокифиинг схампоо и добро исперите поново.


5. Подигните косу

Шампон увијек треба надопунити одговарајућим шампоном кондиционирање у зависности од врсте косе и проблема које имате са њом. Свакако не би требало да заборавите на то чак и током процеса чишћења дубоке косе. Он ће им обезбедити исхрану, влагу и гипкост.


6. Затезање косе

И на крају још један трик! Исперите косу хладном водом да затворите кутикулу. Добијате неодољив сјајан ефекат!

Извор фото: Схуттерстоцк

Видео: Morning Routine Life Hacks - 35 Life Hacks and DIY Projects You Need to Try! (Новембар 2019).

Загрузка...