Хаир

Нове методе прања косе: да ли сте ушли у њу?

Цо-Васхинг и Пре-Васхинг - Недавно је уклоњена торба алтернативних метода за прање косе, у којој класични шампон губи свој тренутни привилегирани положај. Али шта они одмарају и уклапају у сваку врсту косе? Питали смо стручњаке за косу Маркеве Карваи, а најпознатији "не-хемијски" поступак који је тренутно најраширенији је Нема Поо методе. То је потпуно испушта шампон и други производи за негу и переш косу само воду, мање драстично случај природне смеше брашна од јестиве соде, јабуке или ражи.

Повер Цондитион или Цо-Васх

Одсуство шампона карактерише још један нови метод, наиме Цо-васх (или прање само за балзам). Уместо шампона, користите регенератор, идеално без силикона. И како то функционира? Једноставно масирајући регенератор у влажну косу, одлазиш неколико минута за рад и онда коса темељно испрати. Не само да ћете се ослободити прљавштине, већ ћете им дати и довољну исхрану и уљепшати њихову структуру. Међутим, метода Цо-Васх није погодан за жене са равном и фином косомкоји, напротив, могу само оптеретити уређај за кондиционирање. Жене са кожним проблемима као што су себореични дерматитис и жене са веома масном кожом такође треба да избегавају ову методу. стручњак препоручује. Према томе, ко-прање је посебно корисно за досадну, коврчаву и валовиту, обојену или на други начин затегнуту косу са тенденцијом сушења.

Обратите пажњу или пре-прање

Једини нови метод који узима класични шампон за милост је Предпрање. Они се примењују на њега производа за негукао што су регенератори, маске за косу или третмани, још увијек пре употребе самог шампона. Овај обрнути редослед је да се то осигура коса неће бити тешка након прања, мршава и беживотна. Напротив, наношењем ових производа на суху косу, оставити 10-15 минута да ради, испрати и затим опрати шампоном, коса се награђује мекоћом, мекоћом и добро храњеном.
Уводни савет:
Уместо класичних производа за негу пробајте кокосово уљеј) Сипајте га у врхове и дужину косе и темељито исперите након 30 минута. Онда оперите косу шампоном.

Дајте време за косу

Занимају вас неке методе, али цртам како да почнемо с тим? Зависи од тога који специфични метод жели жена. Да ли жели да потпуно ослободи косу са машине за прање посуђа или само жели да промени своју рутину и крене даље 'финије' врсте препарата. Ако, на пример, то ће бити метод без поо-а, препоручујем спорије транзиције, као што је неко време помоћу мицеларних шампона и гледајте како се коса одазива. Прелазак на нови метод можда неће бити лак коса се може навикнути на неколико недеља,“ закључује стручњак.

Извор фото: Схуттерстоцк

Видео: Playful Kiss - Playful Kiss: Full Episode 11 Official & HD with subtitles (Децембар 2019).

Загрузка...