Хаир

Бојење косе од А до Ж

Која жена би могла да визуализује свој третман без лака за косу? Можда скрива више него што многи од вас кажу. Користите ли онај прави? И добро је користите? Како бирате и за шта је све у реду? Како да се оријентишемо у четке за косу, саветује нас фризер са дугогодишњим искуством, Марцела Неуманнова.Лак на власи није само најбољи помагач за савршену фризуру. Он зна много више. Висококвалитетни лак за косу даје волумен и то ће им дати сјај. Веома је корисна и врло корисна заштитите косу од влаге или достојанства елецтрифиинг хаир. Потребно је само да их лагано прскате и боље ћете радити са њима! И да је ваша коса лепљена, па након сваке употребе боје морате је одмах опрати? Изабери боље! Добар лак са нижом фиксацијом се лако четкањем. "Струја хладног ваздуха ће такође помоћи." допуњује фризера.


Како одабрати исправно

Као и код било које друге неге косе, неопходно је да је примарно пратите тип ваше косе. Фина коса, на пример, дефинитивно не треба тако снажну фиксацију као груба, густа коса која је тешко укротити. Једнако важан је и одабир правог производа и приликати ћеш, и тип фризуре, шта изабереш за то. Разлика је ако желите само косу њежно укочите а за заштиту од спољних утицаја свакодневно ношење, или вам је потребно да поправите софистициранију фризуру социјална акција. Стога, коришћење једног лакова за косу, универзално и без мисли, није најбољи начин.

Врсте фиксације

У зависности од дебљине фиксације, најчешће су доступне три групе лакова - нормална фиксација, јака фиксација а Веома јака фиксација. Нормално фиксирање, које се понекад назива флексибилним, пружа веома малу заштиту од могућих негативних ефеката. Лак с нормална фиксација посебно је погодан за фризуре са природно слободним лактовима. Лак јака фиксација (јака / средња) нуди већу фиксацију. Јаки лакови коса пружа довољну заштиту и крутост у класичним климатским условима. Идеалне су за дугорочну контролу и јако мека коса. Максимална фиксација је велика јаки лакови (врло јака / максимална) коју они нуде дуготрајанчак иу случају врло грубе и нестабилне косе. Посебно погодни су максимални фиксацијски лакови фризуре за свечане приликекада фризура мора да траје дуго и савршено.


Да ли губите понуду производа?

Данас постоји велика козметичка конкуренција. Најчешћи препарати за бојење косе имају сваки траг у асортиману. Како одабрати исправно? "Сваки бренд има своје специфичне карактеристике које се разликују од других" објашњава Марцела."Сви ми имамо наш омиљени бренд шампона. Ако волимо шампоне и друге производе одређене марке, ја бих се држао ове линије чак и при избору лакова за косу. У оквиру овог бренда изабрао бих специфичан лак према типу косе и фиксацији која им је потребна, " саветује стручњак.

Више облика са једним ефектом

Данас су обично доступне двије врсте боја за косу аеросол или лак без плина. Иако оба служе истој сврси, принцип апликације је сасвим другачији. "За аеросолне боје, сама боја је запечаћена у посуди под притиском. Користећи вентил за отпуштање, течност се распршује. Насупрот томе, за лакове који нису на бази гаса, спреј за косу се наноси помоћу механичког небулизатора или пумпе, објашњава фризер.
Оба типа лака имају исте ефекте да фиксирају жељену фризуру. "Аеросол лакови стварају континуирану емисију магле са минијатурним капљицама. Напротив, препоручљиво је прво нанијети боје без гаса на длан руке, а затим их нанијети на косу. наставља. И како се они одлучују између њих? Ако је то један од ваших захтева повећање волумена, треба да се држиш тога класичне аеросолне превлаке на косу. У случају густе а коврчаве косе они ће вам дати бољу фиксацију напротив лак са пумпом без гаса. Што се тиче лака за косу, генерално препоручујем да у креирању фризура радите са лаковима са нижим степеном фиксације, који су добро чешљани. Још увек можете радити са косом. За коначну фиксацију фризуре, посегнем за дебљим лаковима, додаје фризер.

Извор фото: Схуттерстоцк

Видео: Metamorfoza Barbie Farbowanie i obcinanie włosów u fryzjera Bajka po polsku z lalkami (Децембар 2019).

Загрузка...