Лице

Елецтриц вс. цоммон брусх: Шта је боље?

Сви имамо четкицу за зубе, али не може свако од нас изабрати најприкладнију. Или је превише мекана или тврда, или превелика глава ... А ту су и електричне четкице за зубе. Како се оријентисати у понуди и изабрати најбоље за себе? Питали смо стоматолога Монику Сојкова, ДиС, пре свега да кажемо да ли користите обичну четкицу за зубе или сте купили електричну, најважније је увек нега и конзистентност у чишћењу зуба и такође интердентални простори. Чак и када користите електричну четкицу за зубе, морате пажљиво очистити зубе и дефинитивно се не ослањати на четкицу да бисте обавили сав посао за вас. На четкици никад не гурај па чак иу овом случају користите финије главе. Генерално, док чистите зубе, побрините се да то учините покрили су сва лица сваког зуба и нису пропустили мање приступачна места иза последњег зуба, " каже стручњак. Сада, али се вратимо на кистове, хајде да изгледамо лепо "на зубу".


Како одабрати обичну четку ...

Шта да гледам када вДељење једноставне четкице за зубе? Пре свега, да га имају глава густо посађена меким влакнимакоји су такође осетљивији на зубе и десни. Не препоручујем уопште тешке четкице за зубе. Њихова употреба може да оштети не само оралну слузницу већ и саме зубе. Међутим, можете их користити за чишћење зубних протеза, " објашњава стручњак. Што је дебљи квалитет и равне резане четкице, то ће чешће заузети место у вашем купатилу.
Тестирајте га по потреби Цолгате Слим Софт Цхарцоал са уском главом и чекињама са активним угљем, Пародонтак Ектра Софт специјално дизајниран за спречавање проблема са десни, Сенсодине Адванцед Цлеан са дебелим, екстра танким чекињама или трио четкицама Јордан Цлеан Смиле, дизајнирао га је познати и цијењен норвешки дизајнер Андреас Енгесвик. А шта је са електричним четкама?

... и шта је електрична?

Ситуација је мало компликованија, јер се играју други фактори, које треба узети у обзир приликом избора. Важно је изнад свега стање зуба и осетљивост зубапрема којој треба да изаберете четкицу. Док обична четка развија око 600 удараца у минути, електрични број је до око 40.000, у зависности од одређеног типа. У пракси, међутим, висока осцилација може бити више штета него корист, јер чак и осетљивији зуби или десни могу вас још више оштетити.
Такође треба да избегавате електричну струју ако сте изложени грлу, пародонтитису или повећаној висцералности. Али електрична четкица за зубе може бити решење за људе са моторним проблемима. каже специјалиста. Његова улога у избору игра такође број људи који ће користити четкицу. Ако правите четку за целу породицу, радије ћете него једна особа бацити породични пакет са богатијом палетом додатне опреме. Уверите се да је изабрана електрична четка:
  • тимер (захваљујући томе, сигурно ћете знати да ћете дуго чистити зубе);
  • сензор притиска (визуелно или звучно вас упозорити када превише чистите, чистећи зубе и десни)
  • Довољан избор глава (запамтите да су главе електричних четкица углавном компатибилне само унутар одређене марке),
  • режими чишћења (неке четкице за зубе такође нуде четкање зуба, масирање десни, итд.).

Електричне четке су доступне у две категорије:


1. Ротациона / осцилирајућа ротација

Имају округлу главу и раде даље принцип ротационог кретања, који опонаша ручно чишћење. Модернији модели, поред ротације, пулсирају, крећу се од зуба до зуба док се ротирају.


2. Сониц

За овај тип вибрациони ултразвучни покрети протресу влакна и мешају воду, слину и паста за зубе тако да се зуби са брисањем и јаким протоком течности ефикасно чисте. Мешавина такође лакше је ући у интердентални простор. Глава ових четкица се не окреће, и тако су за осетљиве зубе и десни погодније од ротационих.

Пробајте електричну четку, на примјер Арм & Хаммер Спинбрусх Про Вхитенинг са ергономском дршком и погоном акумулатора, или Орал-Б ПРО 600 са уграђеним тајмером и дневним режимом чишћења.

Прави избор? Дајте стручне савете

У закључку, долазимо до питања, који тип четкице је заправо бољи? Важно је много, који вам метод чишћења одговара и шта да радим са тобом консултујте свог зубара или зубног хигијеничара. Моника Сојкова, међутим, недвосмислено препоручује класичну четкицу за зубе: "У тим електрицама постоји недостатак контроле кретања руке, тако да се не може осигурати да чекиње четкице дођу испод зуба сваког зуба под правим углом. Иако можете имати бољи осећај очишћених зуба након употребе електричне четке, то је само њихова површина, док је жлијеб зуба често неразјашњен. Ја лично препоручујем заједничку четкицу за нормалну кућну употребу, која је њежнија према зубима и десни, и даје вам бољу контролу над ручним чишћењем захваљујући ручном раду.

Видео: Senidah - Belo (Децембар 2019).

Загрузка...