Тело

Шта сада мораш испухати из купатила?

Како да знам козметику? И колико дуго козметика траје? Такође, да ли икада имате срце да баците полу пуну крему, иако је то било "иза зенита" одавно? Припремили смо мали приручник који ће вас упознати са лепотом ваше козметике.

Како да знам изгубљену козметику?

Ово је вероватно најтежи наговештај - то често није приметно. Већина данашњих козметичких препарата садржи конзервансе и додају супстанце које ће трајати неко време. Не дешава се да се крема топи или промени конзистенцију или боју. Како онда знате да су козметика "изван граница"?
Најједноставније је управљати на амбалажи. Јединствена је, сви козметички брендови морају је показати на амбалажи и увијек изгледа исто - не можете бити у заблуди. Истина, понекад је врло мала, али увијек је пот симбол са отвореним поклопцем и бројем унутра. Број је дат број мјесеци можете користити производ након отварања без страха. Ако повучете неколико недеља или месец дана, ништа се не дешава. Међутим, никада не користите козметику која је променила конзистенцију, боју или мирис из првобитног стања.

Производ је застарио, али није покварен. Шта с тим?

Произвођачи козметике користе процедуре за производњу производа они су остали непромијењени барем за вријеме наведено на амбалажи. Ово је време када произвођач гарантује сигурну употребу производа и за које је потврђено да су стотине процената узорака производа (пре него што су стављени на продају) свесни здравља. Производ али ће трајати много дуже - понекад може бити и до два пута одређеног времена. У исто време нико не гарантује да ће његово коришћење бити безбедно. Даљње примјене такве креме или шминке су на властиту одговорност.
Друга је датум потрошње - Наравно, то је дуже од броја у отвореном шалицу јер је трајност неотвореног производа. То је граница за коју заиста не бисте требали ићи - већ постоје неугодни дерматолошки проблеми.
Имајте на уму да козметичке производе треба чувати на 15-20 степени Целзијуса. Више температуре могу проузроковати промјену конзистенције, али и клокотање или другу врсту кварења. Зато посебна козметика за сунчање коју узимате на одмору губе своју ефикасност због климатских услова. Зато је на вама да сваке године добијате нове.
Уводни савет:
Запамтите то За производе који имају симбол отворене шоље, нећете наћи датум потрошње. Њихова трајност од датума производње је дужа од 36 месеци. Обрнуто, производ са датумом потрошње не сме имати симбол отворене шоље.


Шта прети употребом пропуштене козметике?

Зависи од врсте козметике. Упркос конзервансима, производи нису "вечни" и након одређеног времена композиција може реаговати и променити се. То је истина два пута природна и органска козметика, који такође има знатно краћи датум потрошње.
Посебно треба обратити пажњу на производе на које се односи осјетљива подручја. Примери укључују очи, трепавице, лице, усне, али и интимне области. Већу пажњу треба посветити власницима осјетљиве или алергијске коже. Застарјели производи могу изазвати алергијске реакције или оштећење коже или да се пренесе на кожу умножено бактерије.

Када је боље престати користити:

  • Масцара не треба га користити за свакодневну употребу три месеца. Не ради се само о исушивању производа, већ пре свега да је угрожен након тог времена бактеријски раст.
  • Шминка требали бисте бацити након једне године - ако је у пумпи са пумпом, она ће трајати дуже јер ваздух не излази из боце. Дефинитивно, јесте немојте га користити, ако неспретно или на други начин мења текстуру.
  • Еие схадов а прах су чврсти производи који трају јако дуго - мирно три године. Продужит ћете њихову трајност када их наносите сухом, чистом четком и не причврстите сунђер, који има склоност задржавању нечистоћа од коже, и стога је плодно тло за бактерије.
  • Липстицк ће трајати од пола године у року од три године - Зависи од садржаја масти. Ти масне могу постати суморне након годину дана или променити доследност, али опет су више брижни. Ти Сушилица ће трајати дуже. Ако промените боју, конзистенцију, суву и грубу, дефинитивно их баците.
  • Лак за нокте неће бити покварен и нема опасности када користите ову. Међутим, може бити тешко и да се осуши резултат ће бити ружан. Када се течност одвоји и чврсте честице падну на дно, нема смисла чувати боју.
  • Креме ће трајати отприлике 3-6 месеци од првог отварања. Овдје не подцјењујте икону на икони лонца. Што више воде садржи производ, то се брже поквари. Стога, поштујте рок трајања посебно по веома високим ценама течни производи, лосионе за тело и лосионе за тело и разне течности.
  • Гел за туширање или шампон она ће остати мирна две до три године. Али будите опрезни када га затварате - ако уђе у бочицу производа воде, може се појавити у њему (а самим тим иу самом производу) репродукција бактерија.
  • Производи са алкохолом (производи за обликовање косе, спрејеви, неки дезодоранси) трају до три године - алкохол делује поуздан конзерванс. Слично томе, парфеми - Ти практично не могу се покварити, али могу да промене боју и мирис. То се не би требало десити прије три године.

Извор фото: Схуттерстоцк

Видео: Kako se možete otrovati u kupatilu? (Октобар 2019).

Загрузка...