Хаир

Трикови за одржавање боје на коси што је дуже могуће

Сигурно знате тај осећај свеже обојене косе. Септембар и сјај. Међутим, овај рај често преузима четрнаест дана. Ми знамо како се бринути за косу тако да и боја и сјај могу трајати.

ТРИК Но. 1

Идеално вријеме за бојење? 24 сата након прања!

"Важно је дати негу косе пре саме боје," каже Зденек Криж, фризер Новум салона и додаје: "Коса мора бити чиста. Посебно лишени свих производа за обликовање - гелова, лакова за косу и слично, који садрже силиконе и друге супстанце. Спречавају продирање обојених пигмената у косу. " Према фризеру, добро је користити шампон за прање код прања. Међутим, наглашава се да након прања требамо дати косу, а посебно кожу, простор за обнављање природног уљног филма. Кожа и коса штите од хемијске дехидрације. Овај процес треба да траје најмање 24 сата. Боја затим продире у косу равномјерније и боље.


ТРИК Но. 2

Боја високог квалитета се затвара

Кладите се на квалитетне боје. Можда ћете платити мало, али ћете више заштитити косу и изабрана нијанса ће трајати дуже. Зденек Криж препоручује да се консултујете са фризером и да изаберете углавном професионалне боје или да се директно повери у руке стручњака. Може судити о квалитету косе и оптималној боји, а посебно о процесу бојења, тако да ваша грива неће патити и боја ће трајати што је дуже могуће. Коса која продире у боју је посебно неопходна за затварање. Ако желите да обојите косу код куће и боју коју изаберете у дрогерији, не устручавајте се да затражите савет од продавца који би требало да вас стручно саветује и препоручи праву за вас.


ТРИК Но. 3

Не перите косу 3 дана

Иако изгледа да није, само обична вода чини боју косе напорном. Након бојења, коса је порознија. Влага упија и упија више. Али са овим, пигменти у боји увек излазе. Стога фризер препоручује: "Након наношења косе, не перите косу најмање два до три дана! Дајте времена пигментима да "лече". " Што се чешће косу пере, то ће се боја више испирати.


Додатни савети:

· Ако имате масти, користите шампон, а не туш.
· Заборавите на топлу воду. Штавише, не користи косу и главу главе - отвара површину косе и уклања њену боју.
· Оперите шампон након шампонирања. Већ је обавио припреме и сада прима козметику која брине о боји.

ТРИК Но. 4

Доведите средства за бојење између бојења

Обојена коса захтева додатну пажњу. Набавите препарате који ће вас бринути за боју. Прво, то је шампон за обојену косу и уз њега хидратантни регенератор - идеално без испирања. Затвара косу и има боју 'задржи'. Ови производи су свакако вредни улагања. Они штите боју, дају коси сјај и живост. Избегавајте све козметичке производе са сулфатима. Оне садрже со које одводе косу и уклањају пигменте. Али да ли знате како знати сулфате и парабене у козметици и како нас повређују? Према Зденеку Крижеу, у међувремену, они су од велике помоћи код тонирања шампона и серума са одређеним садржајем пигмената који ће ревитализовати боју косе. Можете бирати између неколико различитих нијанси. Али не заборавите да редовно третирате косу маскама за косу једном недељно. Они негују, влаже и дају коси натраг пожељан сјај.


ТРИК Но. 5

На сунцу и мору влажите косу

"Велики непријатељи обојене косе су и сунце, хлор и морска вода," каже фризер. Хлорна вода може дати неким бојама зелени додир. Ово треба избегавати ако је коса попрскана водом без хлора пре него што се урони у базен. Дакле, ваша коса је довољно хидрирана и клорисана вода више неће имати такав ефекат. Да бисте били сигурни, посегните за капом за купање. Што се сунца тиче, она може лоше да испусти своју косу. Носите шалове, шешире, капе или чак сунцобране. Боравак уз море је терет за косу. Заштитите их са непрозирним агенсима на бази уља који такође имају заштитни фактор СПФ. Баш као што сунце и пегле, котрљачи и сушачи за косу имају свој део губитка боје. Ако немате помоћ ових помагача, Зденек Криж препоручује да Вашу косу третирате заштитним спрејом прије врућине. Увек користите глачало на коси савршено суво да бисте спречили стварање паре.


ТРИК бр

Немојте често бојати

"Што више косе обојите или промените боју, то се мање задржава на новој жељеној нијанси. Коса остаје отворена и боја се брже чисти, " подсећа на фризер. Црвене и данашње сиве нијансе су много јефтиније од осталих нијанси. Због тога се у овим случајевима препоручује да увек користите шампон за тонирање и серум који се данас нормално налазе на тржишту.


ТРИК бр

Добра храна је основа

На квалитет косе и боје утиче и разнолика исхрана. Што више хранљивих материја једете, здравија ће вам коса бити и боље ћете се носити са хемијским интервенцијама. Витамини, минерали и друге супстанце подстичу квалитет и раст косе и помажу да ваша коса буде јака и здрава. Тек тада су у стању да задрже дуже и пожељније нијансе.

Извор слике: Фотолиа

Видео: The Internet of Things by James Whittaker of Microsoft (Децембар 2019).

Загрузка...