Тело

Митови о употреби тампона и уметака

На тржишту већ постоје помагала за менструалну хигијену. Али само два од њих - тампони и весла јашу неколико неутемељених гласина. Погледали смо зуб, неки оповргнути, а други потврдили.

Мит # 1: Не можете пливати са брисом у језеру

Главни плус тампон је да чак иу менструалном периоду жене могу спорт и пливање ни у једном тренутку. Али постоји општи мит да употреба тампона у језеру или језеру ствара већу вероватноћу вагиналне инфекције. Али према мишљењу стручњака нема повећаног ризика. Међутим, неопходно је (и углавном током менструације) да се поштују правила интимна хигијена. Мала количина воде улази у вагину, али ако није лоша, не би требала изазвати проблеме. Брис је тако након купања у језеру треба заменити раније него обично, како не би прерастао бактерије. Према мишљењу стручњака најбоље одмах након купања. Лекари се, међутим, слажу да не задовољавају инфекције које се пливају тампоном. Много већи ризик за вагиналну микрофлору је пливање у јавном базену због хлора. То може ометати симбиозу бактерија које природно колонизирају овој и могу узроковати, на примјер, гљивичне инфекције. Напротив, препоручује се купање у мору Слана вода ради као природна дезинфекција.
Уводни савет:
Ако имате проблема са стављањем бриса како би вам били угодни цијело вријеме ... или боље да их не осјећате, онда одаберите тампоне с апликатором. Можда ће вам се допасти, на пример Тампак Цомпацт Регулар.

Мит бр. 2: Тампони се користе превентивно за заштиту од инфекције

С друге стране, такође можете да одговорите на тврдње које жене користе тампони превентивно док се купају у рибњаку као заштита од могуће инфекције. Поред тога, овај мит је порастао још више када је почео да се производи пробиотичке брисевекоји су одржавали природну средину у вагини у здравом стању. Међутим, према речима лекара, употреба било ког тампона изван периода менструације не може се снажно препоручити у превентивне сврхе.
Уводни савет:
Да ли сте знали да жене које не желе да користе никакву хигијенску помоћ, слободно крварење, тј. слободно крварење? Тренутно, овај метод је велики хит у свету. Принцип слободног крварења је подешавање дужине и снаге циклуса кроз дијету и способност да се задржи менструална крв и испразни у тоалет. Ово захтева обуку и јак карлични под.

Мит # 3: Умеци могу да иритирају и узрокују вагиналне проблеме

Уобичајени уметци и бриси обично садрже хлор, који избељује ове уређаје. Неки доктори сугеришу да је то проблем код неких жена са често понављајућим миколошким упалама, сврбежом и иритацијом коже. Жене које су осјетљивије на ове проблеме заиста могу добити неке хигијенске потрепштине, али такве тврдње се не могу потврдити и изравнати за сваку жену. Увек узмите у обзир оно што жена има хигијена, исхрана, начин живота, не носе одјећу од синтетичких материјала, проблем је тренутно и прекомјерна употреба антибиотика итд.;
Додатно, уметци могу изазвати иритацију чак и сами због материјала од којег су направљени. Горњи слој је направљен од вискозе или пропилена, унутра је упијајућа језгра (упијајући прах), а доњи слој је од непропусне пластике. То је због последњег слоја који кожа не може да дише, до десет пута веће влаге, а тиме и могућности раста бактерија. Стога, морате пронаћи уметке који ће одговарати вама и вашој кожи. За осјетљивије жене, уметци одговарају Увек Ултра Софт као памуккоји ће вас заштитити и учинити вашу кожу глатком.
Уводни савет:
Стручњацима се не препоручује да свакодневно користе такозване интимне уметке због хлора, из којег могу настати друге потенцијално опасне супстанце. Према неким стручњацима, они могу бити проблематични, али у интимним проблемима или прекиду менструације је свакако добро.

Мит бр. 4: Уметци садрже пестициде

Интернет је такође саопштио да тампони и уметци са памучном упијајућом језгром садрже пестициде који могу изазвати рак. Али нема потребе за стресом. Само један италијански произвођач користи описани памук као упијајућу језгру у кошуљама, а остатак је нормална целулоза која је безопасна. Стога није могуће да уметци садрже пестициде. Европски произвођачи користе ЕЦФ целулозу са садржајем елементарног хлоракоја је безазлена за људско тело. У исто време, постоје и произвођачи који у потпуности избегавају хлор.


Мит # 5: Корисници улаза су изложени ризику од инфекције чак и након менструације

У врелим летњим данима, интимна места су често изложена ризику од пожара. Иако то није упечатљива разлика, жене менструирају помоћу таблета угроженије од жена са тампоном. Поред тога, према неким стручњацима, жене су такође изложене већем ризику од вагиналне инфекције након менструације.

Постоје и друге могућности

Већ постоји много начина да се заштитите данас. Од менструална шољица, коју већину жена већ зна менструални сунђер, еко-тампони до менструалних гаћица и органски салвете које се могу прати. Све ове методе заштите могу се наћи углавном код жена које исповедају екоменструаци. Иако су ови алати скупљи и њихова употреба није толико распрострањена, истина је да они немају негативан утицај на вагиналну слузницу и околну кожу.

Препоручени производи:

Компактни регуларни тампони (Тампак)
Умеци од меког памука (увек ултра)

Видео: NYSTV - Hierarchy of the Fallen Angelic Empire w Ali Siadatan - Multi Language (Октобар 2019).

Загрузка...