Тело

5 разлога за употребу есенцијалних уља

Било да имате честе иритације, боре или проширене поре, етерична уља су савршена помоћ за враћање ваше коже (а не само њеног) у форму. Зар не верујеш? Заједно са козметичарком Рената Била, побринут ћемо се за то! високо концентроване супстанце добијене екстракцијом из различитих делова биљака. Најчешће је дестилација парекада етерична уља испаравају када се помешају са водом и загревају. Као нуспроизвод дестилације онда настају хидролати или цветна вода. Други начин је притискомкоји је посебно погодан за агруме. Прилично теорија, хајде да погледамо зашто бисте заправо требали добити ова природна богатства.

100% од природе

"Етерична уља имају много великих ефеката и садрже само супстанце у најчистијем облику. Састав уља је такав 100% без синтетичких супстанци,“ стручњак објашњава један од најважнијих разлога за њихову употребу. Уља не садрже хемијске адитиве, конзервансе или друге "артефакте" за које вам свакако није стало. Напротив, они су пуни састојака који могу да отклоне бројне специфичне проблеме, подмлађују, влаже, јачају и побољшавају укупни изглед било којег типа коже.

Уводни савет:
Ако желите користити етерична уља за третирање ваше коже, увек обратите пажњу на њихову високу концентрацију, које треба разриједити. Стога, погледајте већ разређене производе, или пажљиво упознајте се са употребом одређеног уља и разблажите га тачно како је прописано.

За све типове коже

Свако етерично уље има у себи толико позитивних својстава да је у основи са никим не можеш стати одмах поред. Састав неких, на пример, аргана, конопље или кокосовог уља, толико је "преплављен" да се може сматрати готово универзалним чуда. Међутим, да бисте максимално искористили своју кожу, потребно је пажљиво бирајте уље. У вези с тим, један је веома преведен широко распрострањена козметичка грешка: ако имам масну кожу, етерична уља су за мене табу, јер би ми кожа губила још више. Запамтите једном и за све то то је погрешно. "Етерична уља се најчешће користе и за масну кожу. Основа је само пронаћи праву композицију уља како би се поправили проблеми коже овог типа коже. Најчешће коришћено уље је лимун, смрека, грејп или гераниум, стручњаци кажу за прави мир. А шта је са другим типовима коже? За које уље то одговара?

Сува кожа: хрен, авокадо, маслина, бадем, нероли
Осетљива кожа: лаванда, ружичаста, камилица
Мешана кожа: грожђе, бораге, јаглац, пачули, јојоба
Проблематична кожа: Дрво чаја, ветивер, бергамот, смрека, мандарина
Старење, кожа бора: уље пшеничних клица, палмароса, жалфија

Пробајте, на пример Аллнатуре кокосово уље виргин БИО или Цаннабис Моистуризинг Цлеансинг Скин Тонинг са уљем канабиса, без парабена и силикона. За најмање чланове ваше породице, то ће сигурно бити добро за вас ХиПП Бабисанфт Скин Оил са природним БИО бадемовим уљемкоја поуздано штити осетљиву кожу бебе.

Погодан за ДИИ козметику

Такође сте пропали ручна израда и мешање козметичких производа? У том случају вам етерична уља код куће сигурно не могу недостајати. Ви најбоље познајете вашу кожу, тако да можете правити креме, маске, итд. У складу са стварним потребама ваше коже, користећи правилно одабрана уља и друге природне састојке.

Уводни савет:
Јесте ли алергични? Размислите о томе током припреме сопствене козметике и појединачних носача радије тестирате унапред.

Године традиције

Кинеска медицина, Аиурведа, древни Египћани ... Сви они су користили етерична уља пре више од миленијума, тако да дефинитивно није начин да се ствари раде данас, када природна козметика постане тако "даље". Једноставно су то знали у прошлости природа помаже и различите биљке одговарају различитим проблемима. Само због трансценденције модерних времена управо смо заборавили да опажамо и овладамо искуством наших предака. Зато покушајте да промените и поставите само корисне ефекте етеричних уља.

Не само због лепоте

Коначно, друге предности етеричних уља се не могу споменути, а не само његу коже. Етерична уља имају диван ефекат за добробит ваше душе и они то могу такође помажу код разних здравствених проблема. Ароматерапија или наука која се бави ефектима етеричних уља на све састојке личности је заиста моћна вјештица, тако да се не бојте користити њено знање и примијенити га на ваше тренутне потребе. Дакле, пре него што поново дођете до вреће за спавање, прво пробајте неколико капи уља лаванде.

Видео: Srpski viski - Uređaj za destilaciju likvidnih supstanci na pari (Децембар 2019).

Загрузка...