Хаир

Козметика са УВ филтером такође припада коси

Сунчеве зраке и УВ зрачење имају исти ефекат као и наша кожа на нашој коси и могу их иритирати неповратно. Саветујемо вас како да их заштитите и како да се бринете о њима, тако да их лето не оставља за собом, да ли вам се допада лето када сунце прелепо обликује вашу косу и прави природни меллер? На изглед сјаја, у ствари, сунце може оштетити сунце. Поред сунца, многи други утицаји, укључујући хлорисану или слану воду, ветар, Могу. Али оно што би неки од нас помислили је оштећење косе услед УВ зрачења. "Моја коса је апсолутно је неопходно заштитити од УВ зрачења, као и заштитити кожу на телу, " каже Мајкл Волкова, фризер из Петриног фризерског салона. „Често је и на кожи заборављена директно на глави, која тада јако пати. Може да изгори и онда има већу тенденцију да прави маслачак. "


Третирајте подневну сиесту и косу

Сунчеве УВ зраке имају способност сушења косе, што доводи до ломљења косе и савијања врхова. Коса након одмора стога може изгледати потпуно другачије него прије одмора. "Поред тога, УВ зрачење такође кератинира и разграђује меланин, што изазива промену боје на обојеној и природној коси," напомиње Мицхаел Волкова. Идеално је не излагати косу и кожу глави директног светла између 12 и 15 сати. сат када је најштетнији. " То није увек могуће, па се препоручује да барем покријете главу широким шеширом или заштитите косу спрејом, уљем, кремом или УВ филтером.


Дајте вашој коси заштиту од зрака

Ако желите да купите такав производ, потражите дрогерију, посебно за летње, или препарате за заштиту од сунца који се продају првенствено током лета. Један од таквих летњих редова су и брендирани производи Глисс Кур Суммер Репаир, који укључује шампон, балзам и посебно заштитни спреј за косу са УВА / УВБ заштитом. Или можете пробати љетну заштитну његу Елсеу Хуиле Ектраординари - Препоручујемо уље које садржи 6 екстраката цвећа и УВ филтер. Коса штити од сунца и након излагања сунцу храни и олакшава чешљање. Ово можете комбиновати и са шампоном из исте серије који је дизајниран за љето. Осим њих, занимљиво је хаир еликир од бренда Тони & Гуи. Осим заштите, коса додаје сјај и спречава ломљивост без преоптерећења или убрзавања производње масти.


Припремите косу пре одмора

Као и производи за негу косе, такође је важно имати савршену негу косе пре одласка на одмор. "Ово би требало да укључи савршено прање влажним шампоном, третманом за балзам и уљем. Опет, поменућу бригу о власишту - требало би да јој дамо исту важност као и наша коса. Производи за спреј за косу такође треба да се наносе на кожу, " наглашава стручњака за косу. "Али добра услуга ће доказати традиционалну плаву индулону, која је довољна да се нанесе на кожу у умереном слоју да би се спречила надражена опекотина на глави."


Искусни фризер ће знати да ли вам је брига за косу током лета

Сунчеве зраке утјечу на сву косу без разлике у боји, дужини, снази и густоћи. "Мало је горе за само много осветљених плавуша, јер су и саме косе веома крхке због избељивања. Али све је само питање преференција и бриге. Доследном применом претходних савета, дехидрација косе се може избећи, и морам рећи да на крају лета увек знамо ко је штитио гриву од сунца а ко није, закључио је Мицхаел Волкова.