Хаир

Како се бринути за косу боје кокоши

Да ли умирете или размишљате о томе? Нежнији је од хемијских боја, али коса се може осушити. Како се бринути о њима? А шта ако престане да говори? Питали смо стручњаке и одговарали смо вам: миленијумима, жене у Индији, афричким и арапским земљама користе природну кану како би обојиле своју косу, нокте, кожу и тканине. Добија се из листова биљке Бела Хенин, која се суши и мрви у зелени или црвенкастосмеђи прах. Садржи велики број црвених пигмената, који су добро везани за протеине.


Природна кана је:


припремљен од хемијски необрађених листова
• такође има регенеративне и учвршћавајуће ефекте на вашу косу
• Помаже код проблема са перутом
• Хену такође бира труднице и дојиље јер не улазе у своје тијело или тијело дјетета. Таква извесност за неке хемијске боје није.Чувајте се исушивања

"Коса обојена кокошком сушена је као и код хемијског бојења" каже искуство фризуре Аделе Драбкова. Тако се кокош добија од лишћа које су хемијски конзервиране пре обраде. Ту је такозвана природна кана, овогодишњи роман, који смо написали у чланку Интербеаути Прагуе спринг 2017, који није био хемијски третиран тако да не би осушила косу. Према мишљењу увозника, није неопходно да се сачува као што је због конзистенције праха. Такође садржи и друге тропске биљке, које су увелико прошириле спектар боја. Међутим, ова кокошка има своје поријекло и органски квалитет, а остале врсте кокоши не знају како се њоме рукује у току производње.


Посебно хидратација!

Зато, у сваком случају, фарбана коса кокошке заиста добро брине и спречава сушење. "Идеално је да изаберете линију производа за негу косе", саветује Аделу Драбкова. "То значи хидратантни шампон и регенератор или балзам и хидратантну маску."
Ово је сјајна нова линија Л'Ореал Парис Ботаницалс Фресх Царе Гераниумдизајниран за косу без сјаја и обојен пеларгонијумом. Поред хидратантног шампона и балзама са балзамом, косу можете третирати посебном, неасфалтираном, ацетатном спрејом. Гераниум Радианце Ремеди Схине Винегар. Може се користити и неколико пута дневно за суху косу за ревитализацију.
Друга опција је, на пример Гарниер Фруцтис Оил Репаир 3 за суху и сјајну косу. Регенерација, флексибилност и сјај осигуравају три компоненте уља - авокадо и маслиново уље и карите маслац. Можете користити и дневну крему за обојену косу Елсèу дневној креми Цолор Виве. Интензивно негује, штити обојену косу и враћа сјајни сјај. И за веома суху косу Елсèин Силк Оил са ултра лаганом композицијом која коси даје блиставу боју, исхрану и висок сјај.


Хена је верна

Али када почнете са кокошком, рачунајте на то да траје дуго. Већином кокошка хвата први пут и дубоко се суши. Пази на ово. Многи фризери одбијају да га примене на своје клијенте, јер никада није могуће предвидети каква ће бити коначна нијанса обојене косе. "Посебно сива коса веома снажно прогања кану, али резултирајућа боја често делује неприродно." описује проблем коришћења стилиста кане и власника Прагуе Блуе Белл Монике Маирицхова. „Десило ми се неколико пута да је дошао до мене клијент који је обојио косу у свом дому и није био задовољан. Нажалост, нанесена кокош не уклања длаке из косе, не може се користити у хемијске сврхе, мора расти. "


Како маскирати?

Није лако камуфлирати чак и кану. "Ако купац одлучи да кокош расте, али не жели да има неугодне мирисе, може се делимично решити њиховим хемијским бојањем" објашњава Моника Маирицх. "Никада не добијете тачну нијансу остатка косе са кокошком, увек можете да се приближите." С друге стране, фризер има супротан проблем - лошу кокошку. "На захтев једног купца, једном сам обојио косу природном кокошком, али није уопште ухватио боју," она се повјерава искуству стручњака за косу и фризеру Адели Драбкова. "Никада не знате како ће се боја одређене косе очувати."

Видео: Ovog psa su napale četiri zmije, a ono što se desilo nakon toga će vam slomiti srce (Новембар 2019).

Загрузка...