Лице

Како изабрати бебу за бебу

Бирање правог дуду за бебу можда није наука. Иако постоји велики број типова на тржишту, подела је у основи једноставна. Сазнајте који критеријум треба да се састане са одговарајућом дуда, а затим изаберите најбоље за вашу бебу.Сисање је природно рефлексне бебе, који се даје пре него што се роди. Већ у трбуху је можда исисала палац, одмах након рођења плива до груди ... само је смирује, па ако јој треба дуда, дефинитивно то не поричете. Заиста, препоручују га стручњаци који то кажу дуда је много прикладнија него када беба сише тај палац.

Одаберите одговарајућу бебу за бебу која свакако припада створења првих беба, може изгледати као играчка, али чим нова мајка дође испред полице пуне десетака различитих пацифера, лако се може изгубити и почети плакати. Боље је силикон или гуму? А анатомски или, боље речено, физиолошки? Додајте неке специјалитете, укључујући специјалитет "ноћно светло" и можете имати главу као балон за претрагу. Покушали смо вам дати основни преглед асортимана различитих дуда, као и неколико савјета како да направите прави избор дјетета.

Гума или силикон?

Прва и основна подела је материјал од којег се прави дуда. Можете срести силикон - транспарентан је и јасан. Напротив гумени сисачи имају типичну жуту боју. Велики број мајки ће бити на првом мјесту силиконске дуде, јер привлачи њихову "чистоћу". Мали недостатак је њихов мање трајности и у почетку "тврдоћа". Неке бебе такође не могу имати одређени гумени укус за ове сисе. Гумене дуде су мекше, штавише су природни материјал, тако да ће бити најпогоднији еколошки оријентисане мајке. Међутим, најважнија ствар је, наравно, ваша беба - не правите грешку када купујете дуде и пустите бебу да одабере ону која јој боље одговара.

Уводни савет:
Живот пацифера је различит (чак иу зависности од стања зуба ваше бебе), али увек не дуже после два месеца, пацифер треба заменити новим.

Одговарајућа величина цуцла штити зубе

Други веома важан аспект је одвајање сиса према старости беба. Величине од 0-6 месеци, 6-12 месеци и 12-18 месеци. Међутим, сисе за прерано рођене бебе. Промена величине дуде сигурно није одговарајућа, јер оно што је добро за бебину уста, новорођенче не ужива и обрнуто. Правилна величина дуде за усне смањује ризик од деформације пода чак и раст зуба, па ако наиђете на "универзалну" величину, радије избјегавајте овај производ.

Уводни савет:
Увек држите најмање два до три дуде из тренутне величине. Сисци су често изгубљени и дефинитивно не желите да решите ситуацију када тражите изгубљену пацифиер у време спавања у поноћ, а беба се не може другачије тјешити.

Што више ваздуха, то боље

Друга ствар која разликује различите пацифере је њихов облик. Доступни су класичне шољице, који се ионако може ставити у бебину натеченост, или тзв. сисачи анатомског обликаунутрашњост је сужена и осигурава правилан положај језика при сисању. Ово би требало да претходи ризику од разних ортодонтских дефеката, итд. Понекад можете наићи и на име ортодонтска дуда - нпр. НУК Трендлине. Други тип је "Цхерри" дуде.
Није безначајан диск око усисног дела дуде. Његов облик и рупе у њему су важни због ваздуха који може да тече, и тиме спречавајући настанак различитих раис, екцеми, итд. Ако желите пацифер са максималним протоком ваздуха, потражите дуду МАМ Аир, респективно. МАМ Аир Нигхт, који је још увек осветљен ноћу.

Истакнути производи

Ортодонтска цуцла Трендлине (НУК)
Аир Нигхт Аир (МАМ)

Извор фото: Схуттерстоцк

Видео: Najljepsa uspavanka za djecu i bebe 1 sat Lullaby (Септембар 2019).