Тело

Истина о кремастим кремама: шта (не) веровати?

Да би требало да будете заштићени од сунца, вероватно знате. Али када је у питању избор креме за сунчање, многи људи често подлегну претензијама и митовима. Где је онда истина?

"Не треба ми крема за сунчање, нећу ићи на море."

Грешка. Мокри са кремом за сунчање је важна чак иу обичној шетњи градом. Сунце такође има велику моћ тамо, зрачење се рефлектује и продире кроз облаке или стакло. Очигледно, не морате доћи одмах након највишег фактора заштите, али свакако размислите о адекватној заштити.

Уводни савет:
Не заборавите обрисати и када бораве на већим висинама, можда за време планинарског излета. Највећа заштита, напротив, неопходан услов, јер са повећањем надморске висине, интензитет УВ зрака се повећава и број супстанци које природно апсорбују смањује се.

"Шта је са сунчаним блоковима?" Има довољно бета каротена. "

Једна од највећих грешака. Каротеноиди или фотосинтетске боје су моћни антиоксиданти, који су на ефекти сунчеве светлости на нашој кожи је заиста важно, али не као што многи мисле. Не могу нас заштитити од паљења саме коже. Њихов посао је помоћи поправити штетукоје су сунчеве зраке већ учиниле у нашој кожи. Осим тога, они "раде" само у дубљим слојевима коже гдје УВ зрачење не продире, па ни не могу да делују као имагинарни штит и одражавају зрачење.

"Минерални филтери су штетни."

Грешка. Минерални филтер ствара на кожи танки слој природних минералних пигмената (цинк или титан диоксид) УВ зрачење се рефлектује, без штетних супстанци које улазе у кожу. Посебно су погодне креме за заштиту од сунца са овом врстом филтера за особе са осетљивом кожом, кожним проблемима, склоностима алергијским реакцијама или заштити деце. Једина ствар о којој се много разговарало у последње време је утицај наночестица, који су понекад у формирању минералних филтера користи се за бољу апсорпцију и расипљивост препарата. Стручњаци још увек нису били у стању да пронађу шта наночестице изазивају када су минијатуризоване у поткожним слојевима, а затим у цело тело. У сваком случају, боље је пажљиво прочитати састав креме, чак и оне које садрже минерални филтер, а наночестице треба избјегавати.

Уводни савет:
И како знате да ли наночестица заправо садржи? Лако. Ако га је произвођач наночестица употребио, мора се навести у матичном једињењу за супстанцу (титан диоксид или цинков оксид) у складу са применљивим директивама за дотичну супстанцу. Ако није наведено, наночестице нису присутне у композицији.

"Не морам, јер сам у сенци!"

Бадли. Сунчеви зраци продиру кроз облаке, стакло које се рефлектује од воде, песка и траве. Требало би да брисете и ако проведете леп дан у хладу одраслог дрвета.


"Креме за заштиту од сунца изазивају рак."

Ништа слично није јасно доказаноСтручњаци већ дуго истражују ефекте различитих хемијских супстанци у козметици уопште и прате њихов утицај на функционисање људског тела. Истина је да су истраживачи са Универзитета Масарик у Брну недавно дошли до чињенице да, на пример, под називом ЕХМЦкоји се налази у кремама за сунчање, али иу парфемима или лаковима за косу, мења структуру након контакта са УВ зрачењем, и стога може изазвати озбиљне болести. Међутим, директна веза с раком није знанствено документирана. Ипак, то Креме за сунчање су важан део заштите од много опаснијих УВ зрака.


"Имам водоотпорну крему која ће ме штитити и након купања."

Грешка Фоотбридге! Водоотпорне припреме штити вашу кожу неко време током купања, али чак и најбољи производи имају ограничен ефекат а након купања немају исти заштитни ефекат. Осим тога, брисање коже пешкиром, песком, знојем итд. Такође игра улогу у томе. увек поново темељно подмажите.

"Када се трљам са заштитним кремама, не правим витамин Д."

Опет није лоше. Потреба за препланулост да би нам дали важан витамин Д у организму је чест аргумент, али заблуда. Да, сунце да створи "дечко" стварно треба, али имаћемо много посла. Дневна доза витамина Д настаје након озрачивања врло малог процента површине коже и стварања довољних резерви Морамо остати на сунцу око 10 минута два пута недељно. Дуготрајно утапање на сунцу и даље без заштите је стварно непотребно и веома штетно по здравље.


"Само помазите један дан и имам цео дан."

Бадли. Треба да имате слој креме за сунчање ресетовати на свака два сата, и такође у довољној количини, што је још једна уобичајена грешка. Ако примењујете сувише мало, морате смањити СПФ без фактора. К покрива тело одраслог појединца требало би да буде око 6 кашичица (око 36 грама) креме сваки пут када се подмазује. Приликом аплицирања размислите ио подручју главе, посебно о лицу и уши. Можете бирати између различитих врста производа, у зависности од конзистентности и начина на који их примењујете.

Препоручени производи:

Видео: Самый твердый орех в мире. Макадамия - священный австралийский орех (Октобар 2019).

Загрузка...