Тело

Школа и вртић: Шта се не може пропустити?

Длановници ће уштедјети много беба трапас, козметичка торба ће учинити школу и теретану угоднијим, а весела четкица ће научити дјецу у дјечјој соби одвојено чишћење зуба. Које "трикове за дроге" помажете својој дјеци? Почните са вртићем или школом - ово су први кораци ка независности дјетета. Често је и вријеме када дијете мора комплетно завршити неке процесе, без свеприсутне помоћикоју је навикла од куће. Једна од тих области је хигијена. Шта не треба пропустити у школи или школи? Шта је добро носити са собом у торби? И како спријечити неугодности и прве трапе?

Расадник: Хигијена мора бити забавна

Ако дјеца иду у вртић, они су на неки начин одвојени. Иако често немамо срца да се ослободимо тоалета без пратње, то ће се догодити у вртићу. У овом тренутку, дете треба да буде укорењено у основним навикама: хигијену након посјете тоалету, темељито прање руку, али и чишћење зубакоји се практикује у већини вртића након ручка.

Одговарајући производи могу да допринесу томе: ергономски, на пример четкица за зубе Акуафресх Литтле Теетх 3-5 Године са меканом чекињом која добро држи у руци и има облик љубимца који такође може бити пријатељ када се беба боји. Ор беба паста са пријатним укусом из исте марке.
Уводни савет:
Влажне марамице (као НИВЕА Тоддиес Мултифунцтионал Напкинс) који могу добро служити на путовању изван вртића - само реците дјеци да га имају широку употребу - уместо тоалетног папира, за стругање прљавих руку.

Школа: Припрема за независност

Док је вртић средња фаза између породичног и школског животног стила, школа је већ бачена у школу и може се наћи без помоћи. На паузи наставник одлази, а тридесеторо дјеце остаје на миру неколико минута. Скок у тоалет може се понекад претворити у ноћну мору. Сећам се тачно када сам почео Ходајте до тоалета увек са пакетом за марамицу: од трећег разреда, када сам једном отишао у велику прашку школу, где понекад су заборавили да попуне папир

Доста марамица може спасити многе. Они ће исто тако добро обавити услугу влажне марамице или гел за дезинфекцију (можда од бренда Деттол у практичним малим паковањима) - прање руку пред ужином или ручком никада није било лакше. Дезинфекциони гел је такође погодан третман колено или друго лакше повреде. То дефинитивно није случај када деца науче ове мале ствари на време, и могу да помогну другима, чак и ако се ради само о томе да се пријатељу понуде фластер или марамица - тако излази прво пријатељство.

Гимнастика: Хигијена након спорта је важна

Настава у теретани је посебно поглавље. Данас је, међутим, много боље него раније хигијена након гимнастике је у школама још увек чудно непозната. Добро се сећам како, у гимназији, није било превише навике да уђем у туш након теретане (иако на располагању). Половица људи се стидела, пола није пукла, а онај који је отишао да се пере често је био мета смешног исмијавања.
Данас је време другачије, али је ипак добра идеја питати децу како имају везе са спортом и хигијеном у школи. Спасавање може бити најмање деодорант - За младу кожу је погодно да се брине о њој Адидас Цонтрол Цоол & Царе. Туш наравно да је најбоље - седење за неколико сати на клупи у зноју и расту бактерија није пријатан осећај.
У торби за вјежбање у теретани, не смије се пропустити осим одјеће и обуће гел за туширање и практични алати за дугокосе: гумене траке, хеадбанд а чешаљ или четка. Веће даме ће цијенити чак и сухи шампон који ће оживјети масну и љигаву косу. Све те мале ствари које ће вас учинити још угоднијим до краја дана у школи могу се наћи у дрогерији.


Шта купити предшколску?

 • Четкица за зубе и паста за бебе
 • Папирне марамице
 • Влажне марамице


Шта је још за школарца?

 • Дезинфекциони гел или ручни спреј
 • Крема за руке
 • Фајл за нокте
 • Паковање малтера


За часове теретане

 • Деодорант
 • Путни гел за туширање
 • Чешаљ
 • Длака за косу или трака за главу

Видео: Vrtić, škola, fakultet, život - Ana Bučević (Децембар 2019).

Загрузка...