Лице

Састојци: Зелени чај Матцха

Зелени чај може да помогне вашој лепоти, посебно јапанском чајном матцху. Сазнали смо како и зашто функционира и зашто се све чешће појављује у козметичким производима, а зелени чај је колоњска вода Азије и одавде су познате све врсте чаја. Зелени чај има више од 500 година традиције, тако да не чуди што га људи виде већ неко вријеме, а тренутно научно доказују невјеројатно позитивне ефекте овог пића на људско здравље и љепоту.
Најзапаженије у овом погледу је приказано Јапански зелени чај Матцха. Ако сада не знате, рећи ћемо вам - то је зелени прах који се користи у чувеној јапанској церемонији чаја, не смеје се већ се раствара. Можда ћете запамтити гејшу која мијеша у шољицу зелене течности са малим комадом.
Са становишта здравља и љепоте садржи и до 10 пута више активних супстанци од обичног зеленог чаја. Захваљујући томе, може побољшати квалитет ваше коже, како у редовној потрошњи тако иу спољашњој употреби. Чак и произвођачи скупљих препарата за кожу већ инкорпорирају овај састојак у своје производе. Они су можда инспирисани јапанским мајкама које су традиционално прале бебе са меком крпом намоченом у јапанском зеленом чају, тако да не трпе своју осетљиву кожу.

Зелено "чудо" у чаши

Од осталих зелених чајева, разликује се у првом реду од зрења последњих недеља покривених сунчевом светлошћу. И зато се концентрише много више здравствених користи него у уобичајеним зеленим чајевима. Он је доказан антиоксидативни ефекти, може поправити дефекте узроковане разним негативним ефектима као што су сунчева светлост, пушење, итд. Матцха такође има позитиван ефекат на циркулацију крви коже, штити своје ћелије од УВ зрачења и друге супстанце које оштећују њену ДНК, и генерално побољшавају структуру коже. То је доказала студија немачких научника која је показала да пијење једне чаше дневно током 12 недеља брзо побољшава кожу тестираних жена, чинећи је флексибилнијом и боље заштићеном од сунчевих зрака.
Уводни савет:
Желите ли побољшати здравствено стање ваше коже? Пијте до три шоље чаја дневно. Прво, почните са око пола кашичице чаше, али касније можете повећати ову количину и временом можете добити до једне кашичице по шољици.

Чај директно на кожи

Матцха ваша кожа ће имати користи ако је редовно пијете, али је можете користити и споља као маску или можда пилинг. Позитивни ефекти су углавном због садржаја супстанце цатецхин ЕГЦГ (епигалокатехин галат). Ова супстанца се сматра најважнијим састојком матцха чаја, који је одговоран за његову способност да функционише као превенција вишеструких карцинома. Поред тога, многи научни радови су детаљно описали катехин ЕГЦГ као погодан начин утицаја на опасне слободне радикале људског тела, а самим тим и као превенцију бора. Поред тога, има позитиван ефекат на кожу висок садржај природни антиоксиданси витамина Ц и Е а танин,испод биофлавоноиди, који имају добар ефекат на зубе и десни кофеинкоји помаже у смањивању стимулуса тела и благим диуретским (диуретичким) ефектима. Истовремено је погодан и матцха било који тип коже укључујући осетљив а надражено, која се смирује.

Антиоксидантна маска од зеленог чаја матцха

Пола чајне кашике исецканог чаја са пола кашичице воде. Тако дуго се крећете да добијете меку, богату зелену пасту. Нанесите га на лице, оставите га 10-15 минута, или док се не осуши, а затим га оперите. Добијате високо концентровану количину антиоксиданата тамо где им је потребна. Ова маска се не може складиштити, увијек припремити само за тренутну потрошњу.

Извор фото: Схуттерстоцк

Видео: SLAJM SASTOJCI KOJI MIJENJAJU SVE (Октобар 2019).

Загрузка...