Хаир

Не реци да се брија коса

Кремаста коса је ноћна мора многих жена. Отишли ​​су, глупи, тешко их је прескочити. Зар не знате шта да радите с тим? Одржавање неколико основних корака у бризи ће им помоћи да то поново ураде.Основ за успешну борбу са неломљивим хемлоном који се не може лепо обрадити под нормалним условима, а камоли у влажном времену, добро ошишаној коси. Ревизија онога што радите (не) с правом би стога требала бити тако названа са пода.


Корак 1 - Прање

Грешке се могу наћи приликом основног прања косе. Ово може бити погрешан избор шампона или неодговарајуће дозе. Осјећај интензивног чишћења због богате пјене на глави је можда угодан, али не служи вама. Раствор може бити разблаживање производа. Међутим, неки обични шампони за косу се исушују током прања. И то је разлог постојања проблема.
Идеално рјешење је наношење посебних хидратантних шампона како би се постигла влажност косе.
Важно питање је и учесталост прања. Још увек имамо утисак да пречесто прање није прикладно. Стручњак за косу Катерина Јаноуцхова се не слаже с овим: "Ово је мит, врхунски шампони без сулфата и парабена, могу свакодневно прати косу и то им помаже." И тренд производње и употребе ових шампона ће се наставити. Шампон такође не би смио садржавати силиконе. Омотавају косу и спречавају продирање хранљивих материја.


Корак 2 - регенератор

Не потцењујте његову употребу у борби против коврчаве косе. Коса му је глаткија и дефинитивно ће им бити боље. Ови хидратантни шампони имају и своје пратиоце - хидратантне регенераторе. Ово може бити добар избор за вас.


Корак 3 - Серуми, маске, уља и други специјални помагачи

Ако тражите специјалне препарате, потражите "анти фризз" у продавницама. Такозвани сера помаже да се ослободимо вишка сушења косе и спречимо статички електрицитет, који је главни узрок трења косе. Серум делује на површину косе стварањем облоге за обнављање и заштиту. Њихова примена је лака. Користите га на опраној коси пре сушења. Њежне маске су још једно шкрабање које ће вам помоћи да изгладите косу. На врхове косе можете наносити уље - увек према приложеним упутствима.

Корак 4 - Сушење

Ако желите да учините још једну добру ствар за косу, заборавите на снажан пилинг пешкира. Уместо да их мало осушите. Како тачно? То препоручује Марцела Неуманнова, која предаје будуће професионалне фризере у Карлину, Праг: "Само стисните воду и не брините се превише о коси, а затим је исушите сушилом за косу или пустите да се осуши."
Ако користите сушило за косу, добро је не допустити да се пуни - просјечан учинак је апсолутно довољан. И сама стручњак има добро искуство са ионским кондиционерима за косу. Како овај модел функционише? Укључите да бисте активирали генератор јона. У овом случају, негативан. Они "присиљавају" веће капи воде да пригуше мање капљице у влажној коси.
У овом процесу, више воде се апсорбује у процесу. Потпуно сушење је брже. То логично одговара посебно онима који су у журби. Истовремено, губитак косе и фоликули длаке су хидрирани. Она такође решава проблем електрификације косе. Као резултат, ваше коврче изгледају боље. Последње, али не и најмање важно, рефлектују више светла и изгледају сјајније. "Улагање у такву фанци засигурно ће се исплатити", каже Марцела Неуманнова.


Још трикова

Колико још можете помоћи вашој коси? Ситуација са крепитацијом обично погоршава кишу. "Када пада киша, користите лакове против коврчања", каже Катхерине Јаноуцхова, стручњак за косу. Други погодан кућни апарат је ионизирајуће гвожђе. Она регенерише косу и Катка то не ради у својој пракси.


Ако не знате савет

Покушали сте скоро све, али резултат још увијек није онакав какав се очекује? Ако је коса још увек љута упркос свим покушајима, неће проћи дуго пре одласка стручњаку. Фризери могу препоручити посебан третман против застрашивања. Онда треба да водите рачуна након око 3 до 6 месеци. Међутим, немојте занемарити кућну негу, на пример, препоручујемо Тимотеи Органиц Делигхт шампоне који не садрже парабене, силиконе, боје и сулфате.

Извор слике: Фотолиа

Видео: Mile Kitic - Kilo dole kilo gore OFFICIAL VIDEO 2015 (Септембар 2019).