Хаир

Коса Балаиаге: Вов ефект на захтјев

Балаиаге је једна од техника фризирања која се већ неколико година држи бљештавила. Разлог је очигледан: изгледа невероватно природно, оптички додаје волумен и веома је променљив. Како ова техника изгледа, гдје је добила и што може?

Траке које лебде у коси

Балаиаге је једна од техника с којом се ради делимично осветљење косе - његова суштина је да освијетли траке или комаде косе тако да резултат дјелује природно, али и флуффи анд оптички повећана запремина хаир. Природно и блиставе сјајне траке дјелују као златни рефлекси на сунцу - у коси се појављују и нестају без неприродно оштрих граница или мириса.

Француски шарм чувене серије

Техника долази Француска као што и његово име - француски глагол балаиер значи помести и односи се на покрет који фризер изводи са кистом на појединачним опругама како би створио траке без оштрих границакоји се преплићу са поплавом косе. Глумица је била позната по техници Сарах Јессица Паркер у последњим радовима Секса у граду и инспирисаним фризерима и женама широм света.

Да ли је то мелодија?

Не, није. Техника има само производ за осветљавање или тонирање косе заједно са мелодијом. Док Талиште је формирано алуминијумским плочама, у којој боја утиче на прецизно раздвојене праменове косе, балаиаге ради другачије - могли бисмо рећи више уметнички.
Фризерски салон има буквално слободну руку која држи четку натопљену бојом. У зависности од фризуре или махања косе "Цртање" појединачних трака, који могу имати своју дужину различите ширине и интензитета таложења боје. Као резултат, трака може почети неколико центиметара од коријена, проширити се или подијелити, а затим постепено нестаје у изгубљеним у поплави косе.

За кога је?

За све који желе њежно освијетлити косу и постићи дословни ефекат. Шта год да балаиаге може да уради, за вас смо сумирали: т
  • Оптички додаје структуру и волумен лигхт хаир. Подржава и продужава ефекат уклањања длака након љета, али их не оптерећује.
  • Оптички истакните природне таласе у светлој и тамној коси. Овај ефекат у великој мери користе Италијани и Шпанци.
  • Наравно ће осветлити чак и веома тамну косу тако да се понашате као плавуша, али ненасилна и нежна, као што је случај са С. Ј. Паркер.
  • То је добар избор за "губитнике" и оне који не желе трајно да мрље мирисе - Ефекат балаиаге не ствара корење, па се само помера са растом косе - само га фино подесите.
  • Такође је добар избор за оне који то желе постепени прелазак на потпуно другачију боју косе (траке се могу стално допуњавати и повећавати) или обрнуто нека боја расте и требају ове траке да прекину линију мириса и створе "досадан" ефекат.
Има и других сличне технике, са којим иде балаиаге комбиновати. Један од њих је омбретехнику обезбојења доњег дела косе. Заједно са балаиагеом биће природније да изгледа природније, поготово ако имате много тамне косе. Ако сте заинтересовани за друге начине бојања и посвјетљивања косе, свакако бисте требали погледати у наше Речник фризерских техника - можда ћете пронаћи инспирацију за вашу следећу посету фризерском салону.

Извор фото: Схуттерстоцк

Видео: JFK Assassination Conspiracy Theories: John F. Kennedy Facts, Photos, Timeline, Books, Articles (Јун 2019).