Лице

Косметика вс. маке-уп артист: Знате ли разлику?

Свака ће вам помоћи са нечим другим и пружити вам другачију врсту услуге. Шта желите од сваког, а шта није компетентно? Често, ова два занимања су збуњена и има тако ријетких случајева када је велики козметичар такођер одличан умјетник. Али свака од ових дисциплина иде напријед, тако да је изазов остати на слици и одједном - пратити тренутне модне трендове у шминкању док наставља да тренира на најсавременијим методама његе коже. Већина професионалаца се стога специјализује првенствено у једном пољу.


Козметичар за негу и здравље

Једна од главних разлика између маке-уп уметника и маке-уп уметника је да редовно одлазите у салон лепоте у договореним интервалима. Када дођете први пут до ње, требало би да вас детаљно објасни погледајте кожу, одредите њен тип и тренутне потребе или проблема. У исто време би требало да вам предложи решавање било каквих проблемакако за третман у салону тако и за кућну његу.
Ако немате великих проблема, требала би ти рећи, које ћете процедуре радити и зашто и какву врсту неге треба да обављате код куће. „Често ће саветовати врсту или бренд козметике. Они обично раде са једним брендом, што је и разумљиво. И овде клијенти обично препоручују, " објашњава козметички консултант Јана Лавренчикова Мишкова. На месту је да питате, који козметички састојци би били погодни за вас. Према томе, можете одабрати и козметику у апотеци или апотеци. Свака наредна посета треба да вас пита да ли вам препоручена нега одговара ако имате нових проблема и процените вашу кожу.

Козметичарка обично обавља:

 • чишћење коже,
 • третман сопствене коже у складу са својим потребама (регенеративна, подмлађујућа, хранљива, хидратантна, итд.)
 • на крају смирујућа завршна нега,
 • према жељи, клијент може нежно сам обукао, али већина жена жели козметику да ужива у осећају свеже коже, тако да ће остати без шминке.
Након неких интензивних процедура, кожа је такође осетљива и не препоручује се наношење шминке после 24 сата. "Згодна козметичарка, ако желитепоред тога, прилагођава обрве одговарајућем облику (сузе, кројеви, боје) као ибојање трепавица и депилација нежељених длака на лицу,“ додаје Јана Лавренцикова Мишкова.


Шта не треба питати козметичара:

 • козметичар не одређује тип боје коже,
 • не учи те триковима за сопствену шминку,
 • већину времена такође не пружа наступе за друштвене догађаје, укључујући венчања,
 • не препоручујемо декоративну козметику.

Визија се консултује како да буде лепа

Биће вам потребна виза рјеђе, али је добро да се повремено консултујете са њом помозите "ажурирати" своју рутину шминке. "Потражите висококвалитетан изглед сличан референци" саветује стручњака Јана Лавренчикова Мишкова. Ваш пријатељ или козметичар може препоручити или проверити наше стручне консултанте. Неки визажисти су они су специјализовани за такозване трансформације. То значи да ће вас помислити и промијенити укупну слику - од косе, шминке до стила.

Особа ће вам рећи:

 • тип боје,
 • тип коже у погледу избора декоративне козметике,
 • савети за шминку специфични за ваше лице,
 • одговарајућа шминка за различите прилике (дневно, вечерње, сезонско).
Може вас научити одређеном корак по корак и препоручите шта да урадите да би ваша шминка издржала. Требала би ти рећи, које боје користити и које, напротив, уопште нису. То ће допринети вашим великим друштвеним догађајима (као што су бал, вјенчање, итд.) И можете ухватити најновије трендове у шминкању, као и савјете о најновијим помагалима за шминку.


Шта не питате мајстора:

 • Визија за вас неће обавити никакву процедуру неге коже. Може вас упозорити на проблем, али га требате упутити на козметику.
 • Исто тако обично не препоручује ниједну козметику за негу са јединим изузетком - она ​​би требало да вас научи, како правилно декорисати украсне производекоју је препоручила, укључујући водоотпорну козметику.

Козметички савјетник савјетује, али не лијечи

Поред козметичара и маке-уп уметника, често можете срести и категорију козметичких консултаната. Она је особа која није козметичарка. Једноставно речено, није 'папир' као козметичарка и не би требало да дође до вас, само вам дозволите да пробате, објашњава разлику стручњака. "Она ти каже по типуИдеална линија за вашу кожу - такође ће узети у обзир ваше потребе, ваша временска ограничења, итд. Наравно, ради и углавном са једним брендом. Можете испробати производе и научити како их редовно користити код куће. "Наравно, имате је на телефону, ви сте у контакту с њом када утичете на сезону, животни циклус, као што су трудноћа, менопауза, итд. каже Јана Лавренцикова Мишкова. "Конкретно, и моји клијенти ме уче да се представим код куће."

Извор фото: Схуттерстоцк

Видео: DIY Edible Makeup Pranks! DIY Makeup Tutorial with 10 Funny Pranks and Life Hacks (Септембар 2019).