Тело

Како се заштитити од зноја и мириса

Високе температуре, физички напор, топла храна, стрес. То су најчешћи узроци знојења или функционисања вашег "унутрашњег клима уређаја" који спречава прегревање. Али шта да радите, натопљене "колаче" у вашим пазухима и мирис нису ништа што можете да издржите ... Када се знојите, настали зној стиже до површине коже где се испарава и тако се тело хлади. Пот састоји се углавном од воде и растворених супстанци, као што су со, елементи у траговима, минерали или протеини, сам по себи неће се смејати. Неугодну арому изазивају бактеријекоји се природно појављују на нашој кожи и хране се знојем. Неугодан мирис тела је заправо споредни производ њиховог метаболизма. Има ли шта против тога?


За прелепу и осетљиву пазуху

Ако имате подручје испод пазуха осетљива кожа, дајте себи избор пазите на састав производа. Црвенило, пруритус и осип се јављају нарочито као реакција на парфем или на алкохол. Пажљиво прочитајте етикету и покушајте изабрати дезодорансе или антиперспиранте без ових састојака. У неким производима ћете наћи праве супстанце које његују кожу испод пазуха, затегнута честим бријањем, пазећи да је мекан и мекан. Једна од таквих припрема је потребна Дове Сенситиве Део Стицк или Нивеа Антиперспирант спреј Протецт & Царе.

Објасните шта тражите

Ако желите да почнете да се борите са знојем и мирисом, пре свега је да будете свесни тога, у коју сврху ћете користити одабрани производ. Треба ли се само заштитити од непријатног мириса? Или знојење равно и смањити? Једном када добијете јасну слику о томе, можете почети са одређеним производом. Ако је ваш циљ само неутралисати или преклопити мирис, изаберите из менија деодоранти. Ако желите производ у исто вријеме ограничен зној, пази антиперспирант или део кристали.


Спреј или метак?

Дезодоранти и антиперспиранти се могу даље поделити, посебно у зависности од начина примене:
  1. спреј - ПЛУС: удобно наношење (чак и више пута), брзо сушење; МИНУС: рана потрошња
  2. ролл-он - ПЛУС: једноставна и прецизна примена; МИНУС: Проблеми са исушивањем
  3. крут / штап - ПЛУС: велика површина наношења; МИНУС: Понекад кашље, лоше падну или остављају трагове одеће
  4. кремасто - ПЛУС: наношење прецизно дозиране количине, хидратација коже пазуха; МИНУС: Још горе понављање пријаве
Од антиперспирантне креме можете покушати, на примјер Гарниер НЕО Дри Цреам, између чврстог и лоптастог нуди богат избор брендова Лади Спеед Стицк. Многи дезодоранси и антиперспиранти у спреју имају брендирано име Фа.

Ектра бонуси

Још једна смјерница у избору за вас може бити да ли или не производ штити одјећа против мрљана пример, црне (беле тачке) и беле (жуте тачке) Рекона Инвисибле Блацк + Вхите.
Дезодоранси су такође прилично велики количине производа од природних састојакакоји ће посебно задовољити оне који из различитих разлога траже алтернативу уобичајеним козметичким производима. Антиперспиранти нису тако једноставни јер садрже најмање алуминијум (алуминијум) соликоји смањују количину зноја. Међутим, неки произвођачи су већ продавали антиперспиранте без ових соли, Бороталцо Антиперспирант Пуре или адидас адипуре.

Уводни савет:
Неки дезодоранси или антиперспиранти у спреју се сада могу наћи у т компримована амбалажа. То значи да производ садржи исту количину препарата, али у смањеној верзији амбалаже која је идеална за торбу или путовање.


Када је зној превише ...

Знојење је нормалан процес, али неки људи пате прекомерно знојење (такозвана хиперхидроза). То је повећана активност знојних жлезда које производе неколико пута више знојачак иу мирним или нормалним временским условима. Поред пазуха, испољава се и хиперхидроза најчешће на рукама или ногама и појединац који је на тај начин погођен ограничава га у бројним активностима, да не помињемо психолошки и социјални утицај проблема. Узроци хиперхидрозе нису сасвим јасни, често се говори о урођеној диспозицији прекомерног зноја.

Јака заштита

Ако вас прекомерно знојење укључује, пробајте антиперспиранте за интензивнију заштиту, на пример Рекона Максимална заштита. Ако осећате, међутим, да вам неће помоћи комбинација јачег антиперспиранта и избегавања активирања зноја (топла храна, стрес, ношење синтетичких материјала итд.) три иоурс тешкоће у разговору са лекаром. Хиперхидросис може у неким случајевима сигнализирати озбиљнију болестна пример, поремећаји штитне жлезде, бактеријска или вирусна инфекција или дијабетес. Требало би да се надува, посебно када имате прекомерно знојење главе и других неуобичајених делова тела.

Уводни савет:
Знате то са претјераним знојењем може помоћи обичним биљкама? Пробајте чај од кадуље, који пијете 2-3 пута дневно. На знојавим рукама и ногама, кобасица лизала у сирћету могла би поново да ради.

Видео: Crystal Dezodorans (Октобар 2019).

Загрузка...