Лице

Акупунктура лепоте: Глажи боре благо!

Акупунктура такође може помладити! Зар не верујеш? Открили смо тзв. Акупунктуру љепоте која је њежнија од инвазивних процедура естетске кирургије. За детаље, питали смо терапеуте кинеске медицине, Мгр. Јана Шкрлетова.

Нема игле као игла

Акупунктура је код нас позната као алтернативна метода која рјешава здравствене проблеме. Али мало ко већ зна да је то део тзв. Акупунктуре лепоте. О чему се ради? "Акупунктура лепоте ради на бази пробијање малих интрадермалних игала директно у боре. Ово узрокује да крв расте, тонус мишића се повећава, кожа изгледа свежа, светлија. Мале боре су наборане, дубље остају, али су знатно мање,објашњава Мгр. Јана Шкрлетова. Може се рећи да ботокс или пунила са хијалуронском киселином такођер продиру у кожу. Дакле, која је разлика између тога? У случају акупунктуре лепоте, ниједна друга супстанца се не убризгава у тело. То је метода која користи само-регенеративне способности организма, " наглашава разлику стручњака. Одлични резултати постижу лепоту и акупунктуру док изглађују боре око очију.

Шта то значи?

Акупунктура лепоте укључује укупно 10 сесија недељно једном недељно. "Укупно, један третман траје 90 минута. Поред лепоте акупунктуре, редовно акупунктура се примењује за хармонизацију укупног здравственог статуса. Кинеске биљне мешавине које помажу да се кожа подигне, описује напредак терапеута за оба ефекат изглађивања и подизања бора.


Брига о кинеској медицини:

  • он приступ човеку,
  • да узме у обзир тренутно стање здравља и начин живота,
  • на препоруку специфичне облике терапије (не само игле, већ и поменути биљни лек)
  • у неким случајевима и подешавање менија или животни стил.


Нема ограничења

За разлику од инвазивних процедура естетске медицине не оставља лепоту ожиљак акупунктура, који треба да се излечи. "Након третмана, кожа је црвенкаста, благо надражена, а могу се појавити мале модрице због дотока крви у лице," каже Јана Шкрлетова. После седења, осетићете се као козметика и морате третирати вашу кожу. Па, онда не иритирајте га шминком или агресивним чишћењем до дана након захвата. Иначе, нема ограничења као што је пуњење или примена ботулинум токсина. Што се тиче свакодневне козметичке рутине, нема потребе за кориштењем посебних производа. "Акупунктура лепоте не захтева никаква ограничења. Жена може након третмана користити било који препаратто ће јој одговарати, " увјерен је стручњак. Тако можете користити своју омиљену козметичку рутину, омиљене креме, маске, серуме коже или средства за чишћење. У исто време, важно је да се подсетите на то Анти-аге производи ће генерално подржати добро стање коже.

За кога је акупунктура лепоте неприкладна

Вриједи споменути и ту љепоту акупунктура не би требало да се практикује у неколико случајева:
  • у трудноћи,
  • у случају поремећаја згрушавања крви или модрица,
  • током употребе средстава за разређивање крви.


Када почети и када поновити

Генетска диспозиција за старење коже је различита за сваку жену, тако да није могуће одредити тачну старост када би требало да почне са акупунктуром лепоте. "Увек је могуће почети, када се жена осјећа незадовољном стањем коже. Увијек је боље почети бринути о својој кожи прије него касније. Мање боре су у стању да потпуно искористе, дубље, са потребом да се броје, " каже терапеут. Ако жена у исто вријеме успије да хармонизира и излијечи цијело тијело под водством терапеута, њена кожа ће се такођер искључити, што ће подржати анти-аге ефекат. Читава процедура се може поновити када жена искуси знацајније знакове старења, искуство терапеута препоручује се понављање једном годишње.

Извор фото: Схуттерстоцк

Видео: Lepota, Dr Vesna Marinković MIčić, Vitalis (Септембар 2019).