Хаир

8 савета да држите косу на коси што је дуже могуће!

Да ли обријеш косу и мислиш ли да ти та боја неће трајати колико год желиш? Открили смо шта утиче на издржљивост боје косе и како је продужити, а ко не би волио имати дуготрајну боју косе? Обично након обојења, они су обично досадни, али интензитет боје нестаје. Ово може бити делимично због квалитета косе, али често је главни кривац лоша брига. "Што се тиче квалитета косе, суве и порозне косе, боја се пере брже него коса јаких, здравих и професионално третираних" каже Бара Долезалова, лепа стручњакиња за косу. Зависи од историје косе. Често је коса обојена бојама нижег квалитета и затим третирана препаратима који садрже силикон који су нерастворљиви у води и не испиру косу приликом испирања. Такав силикон омотава косу и ствара чврсту длаку на коси, која гуши косу и онда може прснути под јаким задебљањем.


Брига је важна

Због тога је важно користити високо квалитетне производе за негу косе. Ови производи су у стању да затворе структуру косе и спрече пигментацију боје. У исто време, треба водити рачуна о прилагођавању квалитета и врсте препарата за косу и косе. Непрофесионална брига за обојену косу нема такве ефекте као професионална брига, тако да избор производа увек треба саветовати фризер, стручњак каже.


Боја није као боја

Можеш другачије обојити косу. Љубитељи природне козметике могу обојити косу, други користе хемијске боје, а наш чланак је намењен. Било да се сликате код куће или као професионални фризер, увек постоји избор различитих боја. "Постоје сталне, полутрајне, полутрајне боје и различити тонирајући шампони, маске у боји, гелови, спрејеви, пене итд." наводи стилиста и стилиста. "Сваки од њих ради другачије и траје дуго времена.


Врсте боја за косу у зависности од времена:

  • Трајна боја или боја која траје због амонијака, продире у косу и има дуготрајан ефекат. Таква боја лишава косу пигмента, која затим замењује боју косе. "Висина тона зависи од употребе оксидационог агенса." Могуће је обојити или посвијетлити косу. Ове боје се користе за сиједу косу. Боја као таква 'не испере', али интензитет боје бледи због употребе производа који се користе и због неправилне неге или прекомерне сунчеве светлости, " објашњава стручњак за лијепу косу.
  • Деми-трајна боја подсећа на трајну боју, садржи само још један реагенс. Има сличан ефекат као и трајне боје, али је њежнија према коси. Ове боје не узимају природне боје као што је амонијак у трајним бојама и резултат је природнији. Они немају ефекте осветљења јер трајне боје и мириси нису тако видљиви због постепеног одмотавања. Ове боје ће трајати око 20-25 марамица у зависности од накнадне неге, " каже Бара Долежалова.
  • Полутрајна боја продире у средину косе. Испере се након отприлике 15 прања.
  • Привремена боја у облику средстава за тонирање (шампони, спрејеви, гелови, пене итд.) не продире кроз вањски слој косе, а шампон се лако пере.


8 савета о томе како продужити издржљивост ваше боје косе


1. Не тресите главу након сликања.

Добро је и добро чекати 24 сата на професионалну боју косе. Пигмент је закључан и "смештен" у косу за то време,Бара Долежалова препоручује.


2. Користите висококвалитетну фризуру дизајнирану за обојену косу.

„Постоји широк асортиман производа за осветљавање боја са пигментима у боји који могу продужити трајност боје како би задржали засићеност и осветљеност. Ови производи су погодни за харсх схадес, као што су црвена, златна или кестењаста, " каже стручњак. "Про платинум блондес напротив, прикладни су производи за сузбијање жутих боја у коси, углавном означене као сребро. Плава боја косе је склона многим факторима. Перформансе платине утичу на квалитет воде, избор шампона и накнадну негу, као и бојење косе. Зато је важно користити праве производе које вам препоручује ваш фризер. "


3. Избегавајте сулфате.

"Један од највећих убица боје јесу сулфати који се користе у боји косе. Ову супстанцу можете пронаћи под акронимом СЛС - натријум лаурил сулфат. Ова супстанца је одговорна за пјену шампона, али није гаранција чисте косе. упозорава Бара Долезалова.


4. Не перите косу свакодневно.

"Боја косе нема користи од честог, свакодневног прања хлорисаном водом. Одговарајућа алтернатива и рјешење могло би бити кориштење сухих шампона, који су данас велики избор на тржишту " стручњаци мисле.


5. Чувајте се високих температура!

"Чак ни високе температуре, као што су чести лак за косу или одржавање гвожђа на косу, нису корисне. Овдје је на мјесту употреба нижих температура и производа за заштиту од топлине, " каже Бара Долежалова.


6. Изаберите формулације без силикона.

"Испод слојева силикона који се накупљају на гомили, нема, нема ефикасније припреме. Тада се коса пуни и испод ових наслага може пукнути. Оваква коса је много тамнија него што би жена волела, а блистава боја на таквој коси неће потрајати дуго. Они су досадни са наговештајем хлада. Основа је заиста професионална и професионална нега коју фризер поставља директно за ваш тип и квалитет косе, фризер се приближава.


7. Користите маске и регенераторе.

"Маску треба користити најмање једном недељно, брине се о дубокој исхрани и хидратацији косе, што је такође веома важно. Након сваког прања треба користити регенератор који затвара косу и припрема се за сљедећу операцију. У исто време, када се маска користи, увек је важно да се побољша нега поново са средством за регенерацију, јер сваки производ обавља своју функцију. Честа грешка жена је што не користе регенератор када користе маску, " каже Бара Долезалова.


8. Користите спрејеве за росење.

Није потребно одмах достићи боју или трчати фризеру ако је коса мало порасла. То ће вам помоћи овогодишњи хит, који је већ додао неколико брендова у ваш портфолио, а то је спреј мириса. Спреј је више спашавање од посјете фризеру и помоћи ће да се премости тједан или два, каже стручњак према свом искуству. Можете их добити у различитим бојама и нијансама како би вам помогли да премостите време између две боје.

Видео: DIY Night Routine Life Hacks! 30 DIY Hacks - DIY Makeup, Healthy Recipes & Room Decor (Новембар 2019).

Загрузка...