Лице

Цреам Патх: од произвођача до купца

Да ли знате шта све крема мора да уради пре него што је стављена на лице по први пут? Шта он мора да сретне пре него што уопште дође до купаца, и шта произвођач мисли, тако да више не морате да размишљате о томе?

Удобност за купце

На првом месту, произвођач мора размислити о доброј креми. „Када уђемо у нови производ, фокусирамо се на њега ефикасности производа и какву крему желимо - који је дјелотворан састојак или какав би требао бити ноћ, дан, на боре итд. каже Хана Плевова, задужена за развој нових производа у породичном бизнису. "У случају креме важно је да се добро апсорбујемо, изглађивање бора, пријатно и нежно. "
Вероватно мало људи мисли да би његова омиљена крема могла да реагује са знојем и мрље на одећи. Или би се састојци парфема неприкладно разградили током излагања кожи, тако да би се развио мирис без мириса. Све ово мора произвођач ријешити много раније од прве тест креме. "Ако дође до аномалије, на пример, да је састојак креме обојен, потребно је напоменути у летку" каже стручњак. "Наравно, техничка термостабилност је важна како би се производ држао подаље од температуре, или да би мирис остао непромијењен."

Креме по закону

Да би нова крема уопште стигла до продавнице, она мора испунити прописане законом. За Чешку Републику, стандарди Европске уније су заправо довољни када крема испуњава два критеријума: "Постоји потреба да се одобри процјена сигурности козметичког производа, а производ се мора занотизирати у бази података козметике ЕУ," је на списку Хана Плевова. Чини се лако, али сваки од ова два захтјева укључује многе административне кораке неопходне тестове.


Безбедност на првом месту

Оцењује се безбедност производакоји показује да ли је производ ризичан за некога, или како га треба складиштити, како би се одржала његова позитивна својства. Поред тога, декларисан је квалитативни и квантитативни састав, тј. Индивидуални састојке и активне састојке производа и њихове количине у креми. Микробиолошка квалитета, односно количина и природа укључених микроорганизама је такође важна.

Негативни или могући споредни ефекти креме се такође процењују. "Ако производ није у складу са горе наведеним (процена безбедности производа и обавештење о бази података), он се не сме ставити на тржиште. Није потребно даље сертификовање, " стручњак каже. "Ако се на тржишту продаје производ који није обавештен, нажалост купац то не зна, он зна контролни орган." Већина пословних мрежа, укључујући и апотеке, захтевају информације о испуњавању ових законских захтева, али одговорност је увек на произвођачу.

Сертификати и др.

Сертификати и други брендови већ су без рецепта, често маркетиншки алат. Како то мислиш најчешће оне са којима можеш упознати креме?


Дерматолошки тестиран

"Дерматолошки тестирано значи да су производи тестирани на кожи добровољаца, а накнадни протоколи су провјерени од стране квалифицираног дерматолога," објашњава Хана Плевова. Ништа више о овим информацијама. Ако јесте осетљива на кожу или склон алергијске реакције, потребно је да потражите формулације које директно декларишу погодност за употребу на овом типу проблематичне коже.


Није тестирано на животињама

"Овај лого каже козметика није тестирана на животињама. Међутим, ниједна козметика у ЕУ не би требало да се тестира на животињама од 2004. године, " каже стручњак. Од 2009. године забрањена је продаја састојака тестираних на животињама, а од 2013. године забрањена је продаја и увоз све козметике тестиране на животињама. Стога, ниједан производ или део производа који је тестиран на животињама не би требало да буде присутан (и одсутан) широм ЕУ. Овај лого овдје више није релевантан.

Био цосметицс

Многи људи мисле да је, ако је нешто био, боље, здравије и боље од онога што није биолошко. Или мисли да су све компоненте производа природног порекла. За разлику од строгих био-прехрамбених директива, у нашој земљи не постоји правни стандард са тачном спецификацијом козметичких услова означавања као што је "природна козметика"Или" органска козметика ". Стога, произвођач може дефинисати правила о томе шта ће означити као природне и продавати производе који су тако означени. Стога су креирани неки локални, чешки брендови са јасно дефинисаним параметрима. На пример ЦПК - Цертифиед Натурал Цосметицскоји не садржи нафтне супстанце, синтетичке парфеме, синтетичке конзервансе и синтетичке боје, животињске компоненте, ГМО, хемијске УВ филтере или одабране сурфактанте. Друга је ЦПК Био - производ са својом ознаком мора да садржи најмање 20% од текућих биолошких течности које потичу из сертификата о инспекцији органске фарме. Ако желите да се побринете да очистите кожу, обратите пажњу на формулу ознаку препарата. Неки од њих имају и до 100% природних састојака, чак и ако немају цертификат.

Извор фото: Схуттерстоцк

Видео: (Октобар 2019).

Загрузка...