Лице

Перфецт еиебровс! Зн.: Код куће, лако и брзо

Беспрекорна обрва је једна од најчешће разматраних козметичких тема. Његов облик одражава тренутне трендове и има моћ да промени израз лица. Вриједи платити добру бригу. Показаћемо вам корак по корак како да то урадите.

Квалитетан пинцета је темељ

Симетрична обрва ствара симетрично лице и одвлачи пажњу од било каквих недостатака. Понекад, наше обрве могу имати нешто другачији облик него што изгледа идеално или превише густо и неуредно. Прво би требало да дође на сцену пинцете. Ниједно друго средство нема значење за кућне обрве.
Пажљиво изаберите овај алат. Требало би да се притисне површине пинцета савршено пристаје. Немојте се плашити да уложите у квалитетан инструмент већу количину - таква пинцета ће вам служити годинама или деценијама. На вама је да изаберете пинцету истакао, или бевеллед. За почетнике је, међутим, боље сужено - има шири скуеегее и стога боље хвата косу. Ако имате укочену обрву, изаберите дуже пинцете. Алат ради по принципу полуге, тако да је правило дуже, јачи притисак.


Савршена коса попут косе

Обликовање обрва је наука која се може научити и релативно брзо ући у идеалан облик. Не повлачите обрве "без главе". Обрве расту у редовима, тако да их увек вуците у линије далеко од вањски (ниже) границе. Поштујте природни облик обрва и не покушавајте да га радикално промените. Ово је посебно тачно за у корен носа, што не бисмо требали радикално сузити.
Али оно што можете да урадите је да фино подесите облик ваших обрва изнад корена носа, ако у овом тренутку добијете "дивље" длаке, или свака обрва почне расти на различитој удаљености од корена носа. Пазите, међутим, да не "има руку" - обрва треба да почне у складу са унутрашњи угао ока (1) и завршава се продуженом линијом ивице носа а спољашњи угао око (3). "Прекид" обрва треба да буде што је могуће више у продужетку линије носне ивице и ириса ока (2).

Немојте се плашити да скинете длаке које "кваре" горњу линију обрва и стојите иза ње. Ово ствара правилан изглед, а ако је то оловка или пудер, мало драматичнији изглед.


Истакните чело оловком, гелом или прахом

Тренутно постоји изразита, густа обрва. Истицање његове линије није искључено, чак и ако не пратите овај тренд. Ако само желите да јој откинете облик или прикријете мање неједнакости, само изаберите оловка за обрве у природној боји, или чак мало лакши. То је савршено решење посебно за плавуше и оне са ретком обрвом.

Оштром оловком не повлачи обрву повлачењем, већ губите мале кратке потезе, што опонаша изглед длака и обрва које се оптички згусну. Можете користити и гел, или након оловке или умјесто ње. Гел еиебровс поправи то у жељеном облику, додаје му боју и садржи чекиње које компримирају обрве.
Брзи рад са једним потезом који можете да обрадите прах за обрве, који лијепо црта своју линију. Будите пажљиви при одабиру боје - овдје двапут, дефинитивно не би требало да буде тамније од обрва. Прах формира једну линију, ау случају слабе селекције боја може изгледати као тетоважа.


Боја обрва: Да или не?

Друга опција је дугорочно рјешење у боји. Запамтите, међутим, да боја обрва само потамни, али се не топи. Стога је идеалан решење за светло, али дебеле обрве. У дрогеријама обично постоје само двије нијансе боје погодне за обрве и трепавице: црна, која је погодна за неколико обрва, и једна нијанса смеђе боје, чији интензитет расте с временом излагања.

Дакле, ако одлучите за кућно бојењепрво боју тестирајте га и оставите да делује само неколико секунди. Зависи од природне боје обрва и од тога како коса може да прихвати пигмент. Боја није стална, тако да је можете добро опрати у року од двије седмице - ако пређете преко њега, лако је помоћи: неколико пута обришите обрве сапуном или мало шампона - повуците нијансу.
Немојте користити обрве боја косе, иако би то могло изгледати као добар посао. Осим што обрва може да наслика другачије одговорити (на пример, може доћи до алергијске реакције, обрве можда немају исту нијансу као и коса, итд.), треба имати на уму да нису све од обрва тачно у боји косе. Иста боја може створити неприродан изглед.

Извор слике: Фотолиа

Видео: Mc Yankoo feat. Milica Todorovic - Ljubi me budalo official Video (Октобар 2019).

Загрузка...