Тело

Козметички састојци: Уреа

Уреа је један од најпопуларнијих козметичких састојака. Бори се против исушивања коже, омекшава је и брине о томе. Открили смо шта је тако необично, угљенична киселина, карбамид или уреа. То су сва имена за уреу, козметички састојак који се може наћи у хидратантним препаратима, погодним за осетљиву и атопичну кожу.
Од самог почетка, рецимо најчешћи мит или предрасуда, због чега се осјећамо помијешано. То је углавном због чешког имена уреа. Да, ово једињење се заправо јавља у урину сисара, али га не добија.
А то је још једна, значајна историјска прича за хемију. Уреа је откривена крајем осамнаестог века. "Наше" откриће је, међутим, педесет година млађе, од 1828, када је уреа вештачки припремљена научник Фриедрицх Вохлер, реакција неорганске супстанцетј. супстанце које нису животињски или биљни производи. То је у супротности са тада прихваћеном теоријом да хемикалије произведене живом природом не могу бити умјетно створене у лабораторијским увјетима. Појавила се нова научна област - органска хемија, која игра велику улогу, козметичка индустрија.


За суву кожу, за зиму и за особе које пате од алергија

Уреа се сада додаје у козметичке производе за суву и осетљиву кожу. Предност уреје је у томе што је сигурна и ефикасна. Нема негативних ефеката и не изазива алергије, стога је и део атопичних препарата, " каже козметолог Јулие Бауер Шноблова и наставља: "Она је сјајна влажење својства, али и дезинфекција вјештине и способности омекшава кожу или кожу. "
Његова предност је да иако је вештачки направљена, она је супстанца самог тела и тело тежи да на њега реагује неадекватно. Одлично делује на суву кожу. "Хидрира је, 'браве' у њој вода, чини је флексибилнијом, али у исто вријеме не оптерећује као што су масне креме, " додаје Јулие Бауер. Такође је погодан за нормалну и мешовиту кожу која захтева хидратацију, посебно у зимским месецима, често посежући за густим, хранљивијим кремама.


Како функционише?

Сува или осушена кожа се одликује чињеницом да нема тако јаку заштитну баријеру. Дакле, он ослобађа више крхотина у дубље слојеве (који промовишу екцем) и такође много сушење брже. Једноставно речено - вода се брже испарава из доњих слојева. То је само недостатак уреје у баријери коже.
Козметички производи са уреом дају ову супстанцу баријери. Можемо замислити да молекули уреје допуњују "рупе" и јачати заштитна баријера коже. Затим добија својства "здраве" баријере: задржава влагу у ћелијама коже и штити кожу од спољних утицаја.


Године доказаних састојака

Уреа делује другачије него други популарни хумектант, глицерин. Он повлачи дубоку влагу из доњих слојева коже и "гура" је у горње. Не решава проблем "хроничне" суве коже, већ га само одлаже за касније. Уреа делује супротно, "врх": влага у кожи је закључана. Нежно и природно решава проблем суве коже
Због своје јачине то је уобичајен састојак намијењене "љекарничкој" козметици алергије, за болеснике росацеоу или другог екцема у лицу и цијелом тијелу. Можете га пронаћи у балзамима за тијело, кремама за кожу, али и као скрбници у финим водама, како конвенционалним, тако и луксузним брендовима, који се појављују већ деценијама. Ово је такође један од доказа да је овај састојак заиста потврђен "активном супстанцом".

Извор слике: Фотолиа

Видео: Trudnoca - Kozmeticki Favoriti (Јули 2019).