Лице

Чишћење језика: неопходност или непотребност?

Да ли сматрате да је савршена хигијена усне шупљине довољна за четкицу за зубе, пасту за зубе и максималну воду за испирање уста? Грешите. Све више стручњака препоручује и чишћење језика, који је донедавно био више алтернативна метода. Сада се испоставља да овај древни метод може не само да побољша дах и стање зуба, већ и да допринесе побољшању укупног здравља.Када једе тело иако апсорбује важне супстанце и витамине, али истовремено искључује токсине, који остају на језику и ствара бијели слој на њему. Тело заиста врши такву детоксикацију организма сваке ноћи, а њен резултат се види ујутру на вашем језику. Зато ћете се најчешће сусрести с премазом након буђења или болести. Овај премаз је добар за уклањањет, не само због тога може изазватит лош дах. Микроорганизми који се задржавају на нашем језику чине до 75% нашег даха. Коначно, стари Индијанци, који су то тврдили језик је огледало нашег здравља и све флуктуације физичког и менталног здравља. Осим тога Чисти језик такође може боље апсорбовати различите укусе у Индији сматрају да су и људи са чистим језиком мање болесни.

Уводни савет:
Зашто је добро уклонити премаз језика? То је логично. Токсини које садржи може се вратити у тијело и оптеретити тијело. Осим тога, облога језика може се слојевити и узроковати горе поменути мирис уста, који се не елиминира темељним чишћењем зуба.

Специјална четка или стругач?

Језик се најбоље чисти специјални стругач, које можете наћи у дрогерији или апотеци. Само овај специјални стругач језика неће повриједити и бити њежан уклања сву прљавштину. Не заборавите да га након сваке употребе темељито оперете под топлом водом. Пазите да не чистите језик четкањем четкице, што може оштетити и оштетити површину четкице за зубе. Неке специјалне четкице за зубе али они имају тзв. језик - можете га користити за чишћење. Релативно свестран у овом погледу, на пример четкица за зубе Цолгате 360 ° чиста устакоји обећава да ће уклонити до 96% бактерија у устима, захваљујући деликатним избочинама на другој страни четкице које су дизајниране за чишћење језика и десни. Слично томе, бренд четкице раде Орал Б из Про-екперт серије у једном.

Уводни савет:
Да ли имате скрејпер при руци? У хитним случајевима можете користити и жлицу од нерђајућег челика. Узмите га као замену и повремено решење.

Очистите наставак за уста

Поступак чишћења није веома компликован и у принципу је веома брз. Почните од корена језика гурните напред, и када дођете до врха језика, исперите стругач. Поновите овај поступак док језик не буде потпуно чист. Мост Бактерије су на крају језика, па се мораш огребати дубоко. У случају слабо одабраног стругача, може се десити узнемирујући ефекат, али често само мало вежбе, или можда мало вежбе. замијените стругач за други тип и све би требало бити у реду. У случају да користите посебну четку за чишћење језика, урадите исто и немојте заборавити вањску страну језика. Након чишћења језик је добар користити избељивач праха и не заборавите уста водејер је могуће да део ослобођених бактерија остане у устима и добро је уклонити. Одаберите уста за испирање уста у складу са укусом, садржајем алкохола и препоруком стоматолога.

Уводни савет:
Било да је ваш дах заиста свеж и пријатан за ваше окружење, можете га тестирати дисањем у длан. Длановима покривај уста и реци "ха" или "он". Само тестирајте дах са задње стране уста.

Извор фото: Схуттерстоцк

Видео: Our Miss Brooks: Easter Egg Dye Tape Recorder School Band (Септембар 2019).