Тело

Течајеви мириса: Ви знате састојке мириса и себе

Јесте ли чули за часове типологије парфема или школски мирис? Да ли знате да тамо не само да ћете знати много нових мириса, већ и себе? Кренули смо на један такав курс и открили за вас све о чему вас могу научити мириси.

Уметност признања у мирисима

Мирис ме фасцинирао од детињства. Никакав специфичан мирис, као што је Цхристиана Диор, није утицао на мене, и током мог живота, мој мирис преференција је био у великој мјери трансформиран, што је прилично уобичајена појава. Ипак, касније, почео сам истраживати парфемске експедиције и луксузне парфуме и проучавати књиге о парфему. Када ударим курс ароматске типологије, Дефинитивно сам морао да пробам.
Поред тога, како је описано, изгледало је заиста детаљно и систематски истраживања не само мирисне композиције, али сами мирисни састојци под стручним водством искусног дизајнера мириса.

Пре него што одлучиш да дипломираш

У почетку је добро разјаснити, да ли је курс погодан за вас. Зар нисте преосетљиви на више мириса? Ако кренете када посетите парфумерију, онда ћете имати курс где мирише на мирисе неколико сати, само је патио и не бисте му ништа дали. Форвард алсо финд оут о курсу што више детаља. Неки су практичнији, други су чисто чињенични, а други благо езотерични. Неки брендови парфема такође могу одржавати курсеве - али постоји ризик да знање неће бити довољно објективно и сужава се само на одабраним производима марке.


Категорије мириса, као што их не познајете

Пре него што сам похађао курс ароматичне типологије, знао сам само класично француско сортирање мириса које одликује мирис цветни, оријентални, дрвени и други. Такође одређује мирис жена и мушкараца. Зато сам био изненађен што је на овом курсу мирис подељен на 13 основних парфемских редова и три комплементарна парфема. За јасноћу, али и за добро памћење, били су индивидуални мирисне серије означена у боји. Свака линија мириса носи и своје име инспирисано карактеристикама мириса које садржи.


Оно што се може намирисати за пет сати

Прије почетка практичног дијела курса, предавач је теоретски објаснио како се пуши, сазнали смо да сваки ред нас чека мирис неколико мирисни састојцикоје су карактеристичне за одређену линију мириса, а затим и неколико композиција које виде како се сензуална перцепција овог одређеног састојка мијења с другим компонентама мириса.
Неко се боји да такав мирис мириса неће "мирисати". Али свуда је било зрна кафе мирисне ћелије неутралишу, ако мирише на мирисе. Предавач је такође нагласио да имамо пет сати резервисаних за курс, тако да не морамо журити, а појединачни мириси су потпуно свјесни мириса. Препоручује се да се не гаси одабир парфема.

Неколико мирисних теорија

Предавач нас је упутио да је мирис једини смисао чија чула нису под утицајем разума који се оцењује директно лимбичким системом (он процењује осећај задовољства и не воли). Особна склоност мирисима они то могу то деноунце јако пуно о тренутном унутрашњем стању и усаглашености човека. Такође је познато да се парфеми који се памте између 5.000 и 10.000 памти веома дуго. Свака мирисна линија предавача дала је кратку карактеристику и листу типичних мириса који падају у њу. Неки редови доминирају једним или два главна мириса, где смо пробали један мирисни састојак са различитих локација.


Покушајте да изненадите

Искрено сам кушао мирис, писао белешке, и имао сам утисак да сам мирис мирисао прилично рационално. И онда је дошло. Златна линија, такозвана Сцарабеа са "старим" мирисима из Египта и Блиског истока - амбер, тамјан, смирна, цимет. Ови мириси су ме инспирисали да осетим топло сунце, лагани поветарац, вртложно море. Никада раније нисам размишљао да дотакнем оријенталне мирисе. Друго изненађење је било аутохтона серија, звана Рафаелла. Као да лежим у креветуевандуле, благо опечене жалфије, камилице, ружмарин и свежи чемпрес. Посљедња кап у мом шмркању се догодила муск. Посебно бијели или лунарни мошус, који сваки мирис може уљепшати у мекани огртач и омекшати прејаке мирисе да не би "мрдати" композицијом.

Вриште једни другима

Последња лекција курса била је посвећена заједничком разговору о нашим искуствима током дегустације. Сваки учесник је требало да каже коју линију мириса има највише да каже, или друга опажања курса. Предавач му је затим испричао какве његове склоности свједоче о њему. И ја сам узео неколико лекција из курса. Никада немојте рећи да не желите, мирис или никада не носите мирис.
Човек се мења, развија и рефлектује у свом мириси. Раније сам сматрао да су тешки оријентални мириси нешто што у потпуности противречи мојој природи и мом изгледу. Они су погодни само за женске даме у годинама. У исто време, курс ми је јасно показао да, ако се неко фокусира у једном правцу у животу, он обично преферира једну врсту мириса. Када има различите интересе, проналази употребу више различитих врста парфема, међу којима ће бити сретан да слободно изабере онај на који је тренутно подешен. У мирисима је истина да особа има једну остају отворени за нова искуства а довољно времена за изборда будете задовољни одабраним парфемом.

Извор фото: Схуттерстоцк

Видео: Izokrenuta učionica - miris i ukus (Јануар 2020).

Загрузка...