Лице

Нега коже након наушнице: Заборавите алкохол!

Без обзира да ли сте управо снимили наушнице своје вишемесечне кћери, или сте одлучили да украсите уши до одрасле доби, сигурно ћете бити заинтересовани за бригу о вашој кожи након што сте пуцали или пробушили уши. На савет који смо питали стручњака за реч, мајстори Ленке Шперлова.Постављање ушију - посебно за жене - старо је колико и човечанство. Ако припадате генерацији дјеце "мужа" и имате своје наушнице, врло је вјеројатно да су вам уши пробушене од стране лијечника дјетета с класичном канулом убрзо након рођења. Тренутно, међутим, велика већина наушница је снимљена, било у детињству или у одраслој доби. Све више и више родитеља оставља одлуку о томе да ли или не наушнице, сама кћер и њено мишљење у старијој доби.
"Уопштено говорећи, појам зараде наушница постаје познатији и распрострањенији, а мајке уче о овој методи често пре него што уопште постану мајке" каже Ленка Шперлова, која се неколико година специјализирала за наушнице наушница. „Наравно, то је такође због доступности услуга. У великим градовима има више избора, у селима, мајке често бирају шта ће им педијатар понудити. "


Пирсинг уха је брз и без крви

Прије него што дођемо до његе коже након убода или пробијања, вриједи споменути предности и недостатке оба начина примјене наушница. "Радим на минђушама више од 20 година, тако да мислим да имам успоредбу обје технике хакирања. И он је иза мене наушнице много боље. Не пијем канилу дуги низ година, само због дефеката у развоју, гдје се не уклапамо са пиштољем, " објашњава Ленка Шперлова.
"Пуцање није тачно само за вођење (једнакост) рупе, већ је и брже и, изнад свега, готово безболно и не крвари. Посљедња два аргумента су важна за мајке мале дјеце када одлучују који ће начин одабрати. Други и најјачи аргумент је исцељење. "Рупе су исцељене када су минђуше лепе и лепе упале се појављују спорадично. Након инфилтрирања у канилу, упале су се дешавале врло често, чак и код 75% дјеце. Ове упале су изазване апликацијом не-стерилне наушнице - често под мајком, баком итд. " каже стручњак.


Немојте читати или премјештати наушнице

Из наведеног произилази да компликација наушница - без обзира на узраст дотичне особе - није баш тако. Рупе не морају бити посебно збринуте или ограничене дневним режимом. Међутим, важно је схватити да стварамо рупу у којој није физиолошко поријекло. Зато и морамо чекати одговор нашег тела.
"У последњих неколико година, материјали који су коришћени за израду наушница су толико велики да се уклањањем страног тела (наушнице) из ране сусрећемо барем ретко. Водите рачуна о пиерцингу - то јест, луковима наушницама - не морате бити посебни. Препоручујем често туширање од првог дана. Нема отворене ране, а простор око рупе и наушница само поздравља сву прљавштину - прашину, зној, суву ткивну течност, итд. " Чести мит који Ленка Шперлова оповргава. "То је важно не продужавајте излечење вртећи се а померањем наушница, која је раније била веома популарна. Осим чињенице да су уганућа јако повређена, унутрашња уганућа су оштећена и процеси исцељења се успоравају. "


Заборавите на алкохол, ставите воду

Такође је широко распрострањено да рана (било након пункције или убода) мора да се дезинфикује. "Не стављајте алкохол или друге испарљиве материје у рупе, нема разумног разлога. Алкохол суши кожу око рупе и иритира и може почети пуцати, што сигурно не желите. Алкохол није дезинфекција, и ако је периметар рупе чист, нема разлога да бактерије тамо леже. Уместо тога, фокусирајте се на већ поменуту чисту воду, " наглашава стручњак. "Још увек чујем аргументе о дезинфекцији, али ако се рана зацели, она се више не дезинфикује. Дезинфекција се користи пре прекида континуитета коже. "


Рупа у уху лечи годину дана

Готово једина компликација је упала. Упала се не може 100% спријечити. Ипак, метод наушнице елиминише примарне упаљене инфекције када се аплицира на апсолутни минимум. "За разлику од пијења каниле, гдје смо већ рекли да је то прије свега примарна упала. Пуцањ је секундарна упала уведена у време зарастања. Рупе зарастају скоро годину дана, прва половина је најсофистициранији период за заразу. На срећу, секундарне упале су такође ретке. Најчешћа је упала након заразне болести - бактеријски ринитис, болест горњих респираторних путева или манипулација наушницама - предење и указивање накитом, каже он Ленка Шперлова.
Уводник Савет!
Није све што излази из капка сигнализира упалу! Јасно или опционално. само лагано пили или натопили обојени флуид је у реду. Будите пажљиви ако се из рупе ослободи зелено, густо пражњење. Затим идите код лекара који препоручује лечење или мерење наушница.

Видео: Nega kože lica - korak po korak (Децембар 2019).

Загрузка...