Тело

Менструални куп: Пробали сте сами!

Чули сте за менструалну шољицу. На тржишту је већ неколико година, али је већ у пуној конкуренцији са уметцима и тампонима, који су заједнички хигијенски алат за жене. Ипак, око менструалног купа има много митова и празновјерја које ћемо покушати да оповргнемо да вам покажемо да има много предности, а да говоримо директно из праксе, дали смо им неколико читалаца да их сами испробају.
Период менструације није најомиљенији период у месецу за већину жена. Између осталог, зато што мора много више него икада размишљати о редовној хигијени, мијењању облога или бриса, увијек их држати при руци, итд. До недавно практично није било другог начина заштите од менструалног крварења. На срећу, појавио се менструална шољица, што га чини много лакшим.


За жене од жена

Иако се можда не чини, прва чаша је изумљена тридесетих година прошлог века, али је јасно да је од тада прошла кроз бројне промене и иновације, тако да сада изгледа и какве користи нуди далеко од оригиналне форме. . Бритисх Социети Моонцуп, под вођством жена и на основу њихових етичких принципа, једна је од првих робних марки која је почела да производи силиконске чаше.
Квалитет и 100% еко приступ је овде. Менструал цуп Моонцуп не садржи латекс нити БПА, бјелило или отровне хемикалије. Стога је посебно погодан за оне који се брину о здравом и еколошки прихватљивом начину живота и не брину о томе с чим им тијело долази у контакт.


Предности менструалних чаша су широке:

  • Једна шоља трајаће неколико година, стога је еколошки прихватљив (просечна жена троши око 11.000 тампона или лајнера за свој живот), а његов трошак износи отприлике трошкове које трошите на заједничке хигијенске потребе 2-3 мјесеца.
  • Сигурно је - течност коју скупља не апсорбује (за разлику од тампона), па вагина и даље задржава исправну пх мукозу која га штити од инфекција и квасаца.
  • И менструална шољица врло дискретан - не можете видјети или осјетити, а можете га имати иу спорту и ноћу.
  • Вероватно је највећа корист време које он пружа заштита од заштите - у зависности од јачине ваше менструације, могуће је да имате чашу од 4 до 8 сати, након чега се сакупља течност. Чаша држи 3 пута више текућине од нормалног бриса.

Ову предност потврђује један од наших тестера Даниел: "Чуо сам многе позитивне критике о купу, али нисам веровао да би било могуће рачунати на њега. Зато ми је било драго да испробам ову прилику. Одмах након првог увода, био сам угодно изненађен, јер је требало 4 сата да се пехар покрене и вјероватно би трајало дуже да сам успио први пут добити то право.
Моонцуп менструална чаша доступна је у двије величине - А и Б. Величина Б (прије) је погодна за жене испод 30 година које још нису прошле вагинални порођај и величину А (послије) за жене након тридесет или тридесет. након вагиналног порођаја. Као и са свиме, међутим, одговарајућа величина је индивидуална, тако да је могуће да први пут нећете бити први.


Увод жели смисао и праксу

Моонцуп може радити на лаганом вакууму како би држао шалицу унутра и омогућио да менструална крв тече у чашу без мириса која је уобичајена када се користе линери. Чаша се прво пресавија и, након убацивања у вагину, развија се и течност сакупља до 8 сати. Постоји неколико могућих начина за склапање чаше прије него што је уметнете у вагину, и опет је то врло индивидуална ствар која ће вам одговарати. Иако сам проучио упутства и савете о томе како да уведем и уклоним шалицу, моја пракса захтева стрпљење и, изнад свега, вежбу. У првим покушајима да се представим, открио сам да је начин склапања шалице, који ми се на први поглед чинио, био најприроднији и уопште ми није одговарао, а најудобнији за мене, напротив, био је онај који ме у почетку није прихватио. Такође је требало времена да се пронађе самопоуздање да чаша не мора бити спуштена, " потврђује Моника. У поређењу са тампоном, шољица се гура много даље - још се не може видети или осетити.


Морате се припремити да промените шољицу

Баш као што он жели да мало добије шалице, исто важи и за његово уклањање. Прво, морате притиснути доњу страну да бисте смањили вакуум, а затим уклоните чашу без икаквих потешкоћа. Такође помаже фино нарезивање на дну чаше, тако да не клизи. Након уклањања, потребно је опрати чашу чистом, непрозирном и незаслађеном водом или одмах обрисати. Између сваког циклуса можете да скухате чашу, а затим је ускладиштите у памучну врећу која је укључена у њега.
Неке жене се плаше компликација и недостатка приватности приликом прања шоље у јавним тоалетима или на послу. "Пошто имам заиста довољно информација са фацебоок странице на којој се расправља о купу, знао сам шта ме чека." Сипао сам шалицу у јавни тоалет у тржном центру, али сам унапријед припремио хигијенске салвете и боцу воде. Урадио сам довољно хигијене, " описује своје искуство са променом купа Вероника. „Код куће сам резервисао посебну кастроулек за производњу, тако да немам проблема. У будућности, гледам преко лонца у микроталасну и таблету за чишћење.

Извор фото: Моонцуп анд Фотолиа

Видео: Our Miss Brooks: Cow in the Closet Returns to School Abolish Football Bartering (Октобар 2019).

Загрузка...