Лице

Шминка према облику лица

Колико људи на свету, толико различитих облика лица. Ипак, у свету лепоте и фризуре, неколико основних типова облика лица се стабилизовало. Наизглед - да ли знате који је ваш тип? Округли, правоугаони, овални или шиљасти? Ми ћемо вам савјетовати како да га упознате, ау другим чланцима, како је ваше лице исправно, можда вам неће бити важно, али не грешите. Познавање облика лица је веома важно не само за правилну шминку, већ и за одабир одговарајуће фризуре. Припремили смо једноставан водич за вас да лако сазнате којој категорији ваше лице припада.


Шта кажеш на то?

Устаните испред огледала и повуците косу низ бокове или обришите чело да бисте видели своје лице у свој својој лепоти. Алтернативно, можете користити фотографију на којој можете јасно видјети своје лице без да је коса покрива. Требат ће вам равнало и кројачев метар и увијек памтити резултат сваког корака на папиру.


1. Корак

Започните лице и измјерите га на најширем мјесту.

2. Корак

Померите се у лице и поново их измерите тамо где су најтежи. Требало би да буде у подручју јагодица.

Корак 3

Сада ваше чељусти - мерите их са једне на другу страну.

4. Корак

На крају, измерите дужину вашег лица и користите унакрсну методу. Поставите равнало директно испод доње линије очију и измерите ширину лица од уха до уха. Почетне и завршне тачке су увек ту где почиње ухо. Затим положите равнало на предњу страну гдје почиње ваша коса и измјерите дужину вашег лица од ове линије косе до браде.
Ако је могуће, повуците лице према огледалу у складу са добијеним мерењима и погледајте га из даљине. Који облик вас подсећа?


А резултат?


Ваш однос је или:
  • 1 (ширина) до 1 1/2 (дужина) - имате овално лице
  • 1 (ширина) до 1 (дужина) - имате круг
  • 1 (ширина) до 2 (дужина) - Имате шиљасто лице или угаоно лице

Зато што само мерење дужине и ширине за одређивање правилног облика лица није довољно, користите додатне водиче.

Ако је ширина фронта отприлике иста као и ширина ваших чељусти, највјероватније сте међу власницима роунд, овал или ангулар фаце. Ако вам је најшири чело, имаћете га истакнуто лице.

Сада погледај браду. Брада округле има највише овалног или округлог облика лица, а оштро изрезана брада заузврат је квадратног типа. Ако вам је лице окренуто, брада ће бити највише издужена.

Сада када већ знате коју врсту лица имате, можете ићи и истражити најбоље трикове за шминку само за облик лица.
Подрезивање за кутно лице

Шминка за изразито лице

Шминка за округло лице

Шминка за овално лице

Извор слике: Фотолиа

Видео: Konturisanje prema obliku lica. BOJANA (Октобар 2019).

Загрузка...