Лице

Стробинг - обликујте контуре лица без напора

Стробинг је техника која олакшава обликовање лица са светлијим. Без компликоване контуре и много специјалних производа. Маке-уп уметник Луциа Хрускова Гибодова саветује о томе како то урадити.Оптичко обликовање лица се заснива на способности боја, или њихових нијанси, да делују у пластици. Истицање контура лица и њиховог оптичког "померања у први план" - то је оно што се овде дешава. Контурирање и стробинг (што је, у ствари, таква контура наопако) има своје корене у стварању глумаца у позоришту. И можда ћете се изненадити да то није новост, већ процес који је поново откривен. Стробинг је једноставнији и бржи од контурирања - читајте даље и сами судите.


Техника прошлог века

"Једног дана у Паризу, чуо сам да је визажиста - или боље речено мајстор за маску - Сарах Бернхардт (1844-1923) насликао лице глумице, њен нос и подручје изнад горње усне. Он је одговорио на њену притужбу да је горња линија гледалаца видела њено лице као плакету. " каже визажиста Луциа Хрушкова Гибодова и додаје: "Дакле, у овом тренутку тражимо почетак стробина." Уосталом, када мало касније узмемо музику и плес - светла и сенке овде играју веома важну улогу. "

Током протекле три године, стробина технологија се нашла на челу популарности у шминкању. "Свака жена је ухватила пре него да је контурира - радије него да је наноси на лице тамне боје, још је лакше користити за обликовање сјајних, сјајних бисера," објашњава. То је уједно и техника која се савршено уклапа на танко лице након љета, која више не треба бронзу у облику тамнијих нијанси.


Шта кажеш на стробинг?1. КОРАК - ПРИПРЕМИТЕ СТИП

"У почетку мора да постоји прелеп слој шминке, изабран према боји лица и груди" Луциа каже. То је њен мали трик - кожа на врату јој је увек мало лакша. Шминка ће тонирати тон ваше коже.


2. КОРАК - КОРЕКЦИЈА И ФИКСАЦИЈА

Затим под очима и капцима нанесите коректор који причврстите и уједначите са транспарентним прахом који ћете на крају користити за поправљање шминке на целом лицу. "Прозирни прах је само фиксативан и досадан, и без обзира колико дуго га користите" објашњава. До њега можете доћи зими, али чак и ако се сунчате након љета.


3. КОРАК - ПОЗИВАЊЕ

Оштећите обрве и нанесите образе на образе или, ако је потребно, учините очи онаквим каквим сте навикли. Основа за рад са светлијом је потпуна.


4. КОРАК - СТРОБИНГ

"За почетнике препоручујем да одаберете облик праха," саветује Луциу Хрушкову Гибодова и наставља: Још једна ствар може бити да имате огледало у руци, окрећете главу десно на лево и од врха до дна, гледајући како ваше лице пада у светло. Када се у сну и јагодицама појави 'светло'' (подручје које одражава најсветлију), нанесите бисер светлију на њега и 'цопи ит' његов облик, " објашњава Луциа. Основа стробинга је да ухвати светло које се нормално окреће на лицу. "Највише природно, стробирање се јавља у подручју храмова и на врху јагодица - одмах испод њих," каже она.


Грешке са осветљењем: Чувајте се подручја око очију

И шта се може избећи? "Будите опрезни, немојте наносити сјајило испод ока - изгледа као масна мрља," упозорава Луција. „Млађе девојке могу себи да приуште светло на задњем делу носа - ми смо жене склоније да применимо овај комад косе јер је наш нос сјајнији. Од 35. године, вероватно ћемо избећи ударање у пределу носа - можда изузев периода одмора, " Луциа се смеје.
Истиче вријеме када се кожа одмара и бронца од сунца. Ако желите да визуелно увећате усну, примените светлију чак и изнад ње. "Стварно веома опрезан - само контура усне," додаје стручњак.

Луциа Хрускова Гибодо истиче да сваки козметички тренд ослобађа "лавину" производа који разбијају апотеке. "На тржишту постоји педесет врста сјаја и стробина. За почетак, препоручујем - избјегавајте њихове течне облике. Брзо се суше на лицу и погоднији су за искусну руку или професионални рад. " саветује стручњака и наставља:
"Масни производ у лонцу је идеалан за прсте, али је потребно време и рад са огледалом." Рад са течним и масним кремастим осветљењима захтева темељну проверу да граница између ње и шминке није превише оштра. То је "злочин" који се понекад догађа славним личностима, а резултат дефинитивно не изгледа добро. "За ова два производа, препоручљиво је да се лице примени на лице након што се оне примене" Луциа каже.


Уживајте у природним бојама светлије

За почетнике, препоручује се употреба 1 до 2 нијансе лакшег, лакшег праха за стробе. Можете пробати и њежан, природно обојен и не превише сјајни сјај који има сличну конзистенцију као руменило или руменило, нанесено на познати начин, али само на друга лица лица. Будите опрезни са плавичастим и љубичастим нијансама. Изгледаће потпуно исто као у кутији. Онда до густих жутих и сјајних ружичастих нијанси. Никада нећете опљачкати светло беж нијансу са бисерном бојом, а не у маслацу, " каже Луциа Хрушкова Гибодова и додаје једноставан савјет за закључак који ће вам помоћи да одаберете праву нијансу: "Добро светло и огледало су довољно добри. Сјај на твом лицу који видите има тачно природну боју која одговара вашем лицу. "

Извор слике: Фотолиа