Лице

Немојте дијелити с пријатељем ваше козметике или с оним чега се можете бојати

Да ли повремено желите да испробате нову девојку у козметици? Или правите тестере у дрогерији? Изгледа заводљиво, али позајмљивање козметике носи многе ризике за нашу љепоту и здравље. Замолили смо Мартина Страка да измакне шминкеру, посебно младе девојке често воле да позајме козметику да испробају што више производа или шминке. Али руку на срце, свакако желите да пробате нечији нови руж, шминку или маскару барем једном у животу. "По мом мишљењу, ниједна жена не би требала посуђивати козметику, већ имати властити, и пиједестал и декоративни тип према типу коже и типологији боја," Мартина Стракова каже непогрешиво, додајући: "Када посуђујете сву шминку, добро је знати да ли су истекли. Иначе постоје алергијске реакције, отицање и црвенило. " Али будите опрезни, такав зајам за маникир захтијева неке мјере опреза како би се избјегле неугодне посљедице. Али хајде да то исправимо.


Хигијена прво

За вашу козметику, то би требало да буде питање за редовно прање козметичких четкица и других помагала на која се позивате. У случају демонстрације, у дрогерији, на промоцијама иу салону, чишћење четки надзире професионални шминкер или козметичар. Ако посудите четку или спужву од пријатеља, немате ту сигурност. "Необојене спужве и четке за шминкање су обично много старих лекова заједно са мрљама и мртвим ћелијама коже и можете радити на својим порама на вашој кожи. То може погоршати стање коже, разне осипе, акне итд. објашњава шминкер и козметичарка.


1. Пазите на очи!

Свака нечистоћа и наслаге страних апликатора или четкица за сенке могу доћи у ваше очи и могу их иритирати, или чак изазвати упалу. Још већи ризик је маскара. Ако сте раније мислили да су тестери маскаре на полицама за декоративну козметику ту да их испробају на вашој келпи, онда пазите! Никада не знате ко и како сте покушали да се маскара пред вама. "Можете изазвати коњуктивитис, зрна јечма и сличне здравствене проблеме", упозорава Мартина Стракова. Тестери служе за испитивање облика четкице и, ако је потребно, за тестирање нијансе на полеђини руке. Исти ризик од инфекција је такође угрожен ако једна маскара пређе више жена (на пример, у породици, међу пријатељима, итд.).


2. Строго чувани руж за усне

Такође, обавезно посудите ваш руж за усне, сјај или балзам за усне и не посуђујте се од других. "Постоји ризик од преноса измаглице, афто или инфективне коре, али и преношење различитих респираторних инфекција (вирус, грипа, ангина, итд.) наводи многе разлоге за оданост свом декоративном стручњаку за љепоту за лијеп изглед.
И док тестирате тестер за руж, избегавајте руж. Да бисте схватили какву нијансу има када се примењује, то је све што треба да урадите ако пређете иза руке. Можете добро да цените тон боје и да осетите текстуру да бисте сазнали да ли је она удобна и лака за наношење, или процените колико слојева је потребно за постизање жељеног засићења.


3. Заштитите своје лице

Сви течни, гел или кремни препарати подложни су бактеријској контаминацији. То су маке-уп, течни коректори, маке-уп млеко, гелови, креме за кожу, серуми - декоративна и нега козметике. Стога, преферирајте ову врсту козметике у епрувети или још боље са дозатором. Када се користи, немојте добијати бактерије из ваше коже и можете позајмити такав производ својим вољеним особама или пријатељима.
Проблем је што су препарати упаковани у лончић. "Ако више од једне особе користи козметички производ (као што је дневна крема у лонцу), добро је користити шпатулу за то. Препоручујем испирање након сваке употребе како би се избегло кварење производа са нежељеним бактеријама. " саветује Мартина Стракова. Избегавајте вађење производа из посуде прстима.


4. Маникир - питање чистоће

Можда ћете се сетити како ваша маникура или педикир одмах чисти, чисти, дезинфикује, стерилише и стерилизује сваки пут када ваш клијент може. Тек тада ће њихови клијенти гарантовати да неће одузети нежељени сувенир у облику упале коже или плијесни. Инспирирајте се за кућни маникир. Покушајте увијек имати своје "алате за нокте" и ако то није из неког разлога и морате користити странца, очистите га топлом водом и пијте алкохол који дезинфицира.

Извор слике: Фотолиа

Видео: Suspense: Beyond Reason (Децембар 2019).

Загрузка...