Тело

Уживајте у љету без бриге о штаповима!

Лето је скоро овде. Тражите воду, шатор, фестивале, или само дуге вечери вани уз чашу вина? Наравно, лето је сјајно! Нажалост, она има и стражњицу, попут напада инсеката и досадних чипова. Како живети топли моонси и не изгледају као да радите велике богиње? Комарци, чизме, латице, крпељи, осе и пчеле. Непријатни инсекти воле љето попут вас. Топло, влажно време, јести слатке напитке и воће, светле боје са цветним узорцима - све то чини инсекте неодољивим. За већину људи, убод је само неугодан, али може бити и опасан по живот за особе које пате од алергија. Зато је добро спречити убод и метке да се спрече.


Улазак у кућу инсеката је забрањен

Желите ли спавати ноћу и не желите да се будите ујутро? Превенција је основа. Не пуштајте инсекте у кућу или стан уопште. Заслони инсеката најбоље раде за ову сврху. Ако то не учините, инвестирајте у репеленте инсеката у електричним репелентима. Имају заменљиве пломбе (јастучићи, течне боце или суве патроне) које, када су прикључене, емитују мирис који људи готово не осећају, али комарци га не могу поднијети!


Које врсте репелената за инсекте у стан?

  1. Елецтриц вапоризер Биолит Плус убија комарце и мухе. Један кертриџ траје до 30 ноћи и такође има укусан мирис лимуна, тако да се не брините о непријатном мирису.
  2. Ако сте забринути да користите ове уређаје у домовима за децу, можете изабрати електрични испаривач Биолит Кидс. Посједује дјечју браву која спрјечава лако уклањање патроне и садржи врло горку тканину. Ако дјеца дођу до патроне, сигурно не постоји опасност да га пију.


Репеленти из продавнице: сигурна опклада

Када ходате напољу, идеално је користити репеленте. Било да бирате индустријске производе или домаћи рецепт, своје тренутке можете учинити угоднијим у природи. Већина репелената које купите у дрогерији одбијају комарце и крпеље.
• Неке, као што су Офф! Макстакође одбијају непријатне сове, чији су угризи посебно угрожени водом и веома су непријатни.
• Брзо сушење спреја Офф! Протецтион Плус против комараца до 8 сати и против мука до 7 сати.
• Ако ћете морати да спавате негде у близини језера и не желите да се будите ујутру са исцрпљивањем, изаберите репеленте за понављање, као што је Диффусил Репеллент Плус. Комарци дјелују до 7 сати.


Репеленти из домаћих сировина

Домаћи репелентни рецепти постоје неисцрпни. Њихов проблем је што они раде релативно краткорочно и, штавише, они се баве само одређеним врстама инсеката - они ће опростити крпељима, али више не комарцима. Поред тога, постоји потреба да се прати прописана процедура припреме.


ТИП РЕДАКЦЕ!

Неко се закуне каранфилићима, још једном лавандом или еукалиптусом. Покушајте да сакупите пола килограма зелене посуде кивете, заварите је у литру воде и сипајте охлађену наљепницу у 3 бочице Алпине у односу 3: 1 (3 дијела пропадања и 1 дио Алпа). Прскајте сваки пут када идете у шуму.


Шта ако убију?

Ако немате алергије на убод инсеката, вероватно немате ништа страшно да радите са комарцима или убодима пчеле или осице. Ипак, можете ослободити непријатности. Како? Исперите захваћено подручје хладном водом или нанесите ледену облогу како бисте разбили било какво бубрење. Лук помаже код сецканог лука, који је најмање 15 минута на месту убода. Сок од алое вере такође помаже против свраба. Не смијете заборавити на стари доказани оцат, изливен на подлогу или комад тканине који можете држати на крхотинама најмање пола сата. Ако идете на одмор или само на излет у шуму, сигурно нећете погријешити када пакујете свој ранац Алпа гел након убода инсеката. Користи се за локално лечење коже, благо десензибилизирајући учинак и угодно хлади. Смањује осећај печења и свраб после пецкања.
Какво је ваше искуство са репелентима и које је ваше најбоље искуство?