Лице

Да ли чистите кожу на одговарајући начин?

Знате ли правила правилног чишћења коже? Јеси ли сигуран да је не повриједиш несвјесно? Питали смо експерте које грешке жене најчешће раде и како их избегавати. Надахњује њене савете да вас дуго украшавају, сјаје од здравља и свежине. "Само чист екран може да наслика лепу слику", каже она. Чак и са кожом - чак и уз најбољу шминку и хватање водећег маке-уп уметника, није могуће створити савршен маке-уп на кожи без коаксије. Осим тога, неосликани ћете сигурно желети да се осећате шармантно, тако да вас брига за вашу кожу. Међутим, ова брига има своја правила, чије кршење прије или касније утјече на кожу. Чак и таква рутинска ствар, као што је чишћење коже, захтева да се одржи права процедура.


Не заборавите очистити

Нарочито младе девојке, тако досадна ствар као средство за чишћење коже, воле да буду запостављене. Ако се не боје симптома акни, њихово лице се најбоље испрати водом под тушем. Често се, након повратка из вечери, често не удаљава јер се осјећа уморно. "Баш као што ти и твоја кожа желите да се одморите. И то није могуће ако се не ослободите прљавштине и бактерија цијели дан и цијелу ноћ. Не чистим твоју кожу годинама, она расте и бори се, а кожа твоја сива и уморна, каже козметичарка и козметичарка Катерина Кробова. Чишћење је стога најважнији приоритет за кожу као и редовна орална хигијена за зубе.


Не много, не много

Колико често и када чистимо кожу? "Треба да чистимо кожу два пута дневно, ујутро и увече," рецоммендс Катерина Кробова. Али не би требало да претјеривате у чистоћи, чак ни у неугодним акнама. "Дефинитивно не чистите рјеђе, али не више. Када превише чистите, припремит ћете кожу за њену заштитну баријеру, " подсећа на искусног чувара.


Упознајте свој тип

Још једна срамота је употреба козметике која само долази у руке, а не одговара типу коже. "Свака кожа је различита и захтева различиту његу. Ако користите козметику дизајнирану за другу врсту коже, ваша кожа никада не може бити здрава и потпуно чиста. објашњава Катерина Кробова и савјетује: "Изаберите козметику која одговара вашем типу и кожи." Ако не знате коју врсту коже имате, погледајте наша упутства овде.


Добра температура воде

Можда никада нисте помислили на важност воде коју је ваше лице опрало током чишћења. „Вода за испирање лица не сме бити ни врућа ни хладна. Идеално је млако. Ваша кожа ће остати хидратизирана и еластична током дана, " саветује лице.


Чисти лице без сапуна!

Иако је некада било деколоризма у смислу економије ствари, посебно сапуна и воде, дефинитивно не дајете уобичајени сапун вашем лицу. "Класични сапун за лице уопште не припада." Кожа се суши и омета њен природни заштитни слој, упозорава Катерина Кробова и умјесто тога препоручује нешто друго: "Ако више волите пречишћавање воде, преферирајте посебан гел за прање или блато."


Увек са чистим рукама

Не третирајте руке сапуном! Можда вам се чини да је то наравно, али није. Пре него што почнете да облачите или чистите кожу, темељито оперите руке топлом водом и сапуном и добро исперите. "У супротном, ризикујете стављање прљавштине и бактерија у поре и очи прљавим рукама" каже стручњак.


Фаце васхцлотх? Да, или не?

Не препоручује се прање лица ручником. "Зато што морате да гурате више, створени су црвени шиљци," главни разлог Катерина Кробова. Међутим, ако не дозволите машини за прање веша, увек је пажљиво оперите након сваке употребе. Постоји опасност да ставите стару прљавштину на лице, а читаво чишћење не би имало смисла.