Хаир

7 гријеха против прекрасне косе

Лепа коса не може бити само победа у генетској лутрији. Њихово стање зависи и од бриге коју примате. Ако немате времена да мазите косу, избегавајте бар најчешће лоше навике које постепено уништавате сваки дан. Које су то?

1. Бојите се маказа као ђавољи крст

Сањате о прекрасној коси, па идете фризеру једном годишње, ако уопште? Дефинитивно то не радите сами. Ово је честа гађење жена које претпостављају да дуга коса путује што даље од фризерских салона. Нажалост, то је управо супротно. Хаир фрее било који рез или барем повремено резање завршава боли. Они су уморни, сувији и имају тенденцију да се сломе и тресу. Направите редовно место у дневнику резати најмање једном у 3 месеца.


2. Товелинг

Ко то никада није урадио, нека шампонира! Једна од најчешћих повреда за брзо уклањање влаге из ваше косе свакако није њежна. Ако не можете у потпуности да се одрекнете пешкира као десиканта, радије само замотајте косу у турбане и сачекајте да се влага упије. Забрана трљања под казном оштећене и сломљене косе.

3. Лоше чешљање

Правилна нега косе почиње самом чешљењем. Ако немате посебну четку за косу, испрати их. Коса би увијек требала бити откинути се од напојница и кретати се горе. Ако почнете да се чешљате са другог краја, то јест, код корена, непотребно ћете закомпликовати посао и ваша коса ће се ненамерно сломити.


4. Свакодневно прање косе

Ову грешку узрокује велики број жена које осјећају да имају осјећај мекоће косе са тенденцијом да се огребу и сипање, тако да је свакодневно прање косе њихов једини избор. Превише често прање косе уклања кожу из својих природних својстава и твоја коса је још јача у одбрани! То је зачарани круг, али није тако тешко ходати. Покушајте да назовете суве шампоне да помогнете, захваљујући којој лепи дан за два без прања косе траје. Поред тога, додају мирис и волумен коси. Ако немате ни дан без шампона, иди за финије мицеларне шампоне погодан за свакодневну употребу.


5. Велика количина производа

Мање је више са производима за косу. Стилинг производи су способни да пумпају косу волуменом, изглађују је до савршенства, и додају јој сјај и текстуру. Шта се дешава када пређете преко производа? Можеш само опет опрати главу. Прекорачује сојеве косе производа и брже масти. Ово је посебно тачно у случају храњивог уља за косу које припада само крајевима. Ако га користите претерано, а још увек сте препуни косе, нећете моћи да видите шампон од поста.

6. Сушење косе врућим зраком

Сушило за косу је добар слуга, али лош господар. Ако преузмете контролу над собом када сте у журби, имате мокру главу и једино решење изгледа да максимално подеси перформансе сушила за косу и да исушите сву косу у једном, имате проблем у облику дуге сушене косе без сјаја и енергије. Длаке косе далеко од главе. Врући ваздух идеално је суво у глави и осуши, а онда дувај хладан ваздухкоје имају сви новији фризери. За употребу других алата за обликовање, као што су гвожђе или глачало за пеглање, обратите пажњу два пута. Високе температуре које су многе жене спремне да изложе своју косу могу имати катастрофалне последице. Вјерујте да ћете и са мање ступњева Целзија постићи прихватљив резултат. И никада у обликовању косе у свим облицима не заборавите да се заштитите од топлоте.

7. Лош грб

Алфа и омега нега косе је већ у употреби право гребен. Само чешљање треба да се заснива на природној структури косе. Ако је коса валовита до коврџава, често чешљање чешће ће вас озлиједити, јер ћете се мешати у њихову природну структуру. Користите чешаљ са ширим зубима за коврчаву косу. Да бисте чешљали косу, изаберите квалитетна четка, идеално од природних материјала. "Жене које брзо восеку своју косу требало би да погледају кроз четку за чекиње која може добро да испусти." стручњак Маркета Карваи препоручује. Улагање у здраву косу се исплати. Уосталом, коса је круна лепоте.

Извор фото: Схуттерстоцк

Видео: The Atheist Delusion Movie 2016 HD (Децембар 2019).

Загрузка...