Лице

• Умјетнички маке-уп: инспирација и трикови за сваки дан!

Постоје различите врсте шминке. Поред уобичајене, која вас свако јутро чини лепом, ту је и упечатљивија уметничка шминка, шминка за позориште, филм или изложбени простор. Међутим, неке уметничке технике могу бити инспирисане, а сваки произвођач визура ће вам рећи да су заједничке и уметничке шминке две потпуно различите ствари. Они деле исту ствар: здрав разум оба концепта је стварање одређене илузије за околину. Међутим, које илузије желе да постигну су обично различите. У првом случају, циљ је боље изгледати или превазићи недостатке и истакнути предности. У другој, ради се о постизању осебујног изгледа и изгледа као лик који глуми. "Казалишна шминка игра се са светлошћу и сенком у лицу, а кроз њих се обликује лице" објашњава Симона Бартова.
Казалишна маска често ради са тежим текстурама и израженијим пигментима и снажно наглашава контуре лица, понекад претерано претјерано. Циљ је створити израз који ће бити јасно видљив из задњег реда. Овде је директна пропорција да што је већа позоришна дворана, то би требало да буде шармантнија шминка, напротив, у мањем позоришту, маскер може мало да одустане.


Позоришна шминка додаје године


Према томе, позориште припада, или боље речено, укључује препознатљиве линије ока, изражене алге (често и умјетне), као и карактеристичне ружеве. Све зависи од задатка. Маскара треба да буде у стању да окрене лице тако да шминка помаже да се ухвати лик. Понекад буквално ствара маску и уметничке украсе, понекад само "дискретну" шминку, која је, међутим, увек уочљива у поређењу са дневним.
Чак и најсиромашнија позоришна шминка изгледа блиско и на дневној светлости неприродно, често додаје године. Стога има супротан ефекат од онога што покушавате да направите. Поред тога, приказивање на сцени треба да буде трајније него што је нормално. Припреме су често гушће, љепило или спрејеви за фиксирање се користе како би се шминка не растопила под кринком рефлектора и зноја и издржала када глумац погријеши своје лице.


Шта тражи камера

Остала правила се односе на снимање филмова, углавном на камери. Филм треба да ради са детаљима, камера узима глумце изблиза, тако да је неопходно да се глатке неравнине коже углаве, да се покрију недостаци и контуре само мало да би се лице учинило чистим и природним. "Шминка филмова је много финија, не може се уопште видети на фотоапарату." Нови производи, такозвани ХД - хигх - дефинитион маке - упи и прахови излазе из захтјева филмске и телевизијске индустрије. Ови производи оптички изглађују неједнакости, тако да изгледају добро у ХД резолуцији, тако да се користе иу цивилном ношењу. каже Симона Бартова. Генерално, стога се много више пажње посвећује снимању филмова.
Жвакање често укључује неки пре-третман у облику чишћења коже и уклањања пора адстрингентном водом, прије наношења базе. Комбинација камера и рефлектора често изазива сјај коже. Прашак је стога неопходна помоћ у изради филма. Женама је пожељно подесити обрве фотоапарату, уклонити вишак косе и евентуално га излијечити оловком. Што се тиче сенки, згодније је користити камеру, а не кремасту, која се може истопити.


Испред фотоапарата осваја мат

Можда је најближа шминка за дневну шминку маке-уп за фотографирање. Истина је - мат, мат и ре-мат. И то може бити корисно у свакодневном животу. Блиц и фото светло наглашавају све несавршености, додајући сјај, тако да је прах и добра шминка потпуна подлога. Одаберите руж са матом - он не рефлектује муње, а осим тога, мат шминке су тренутно у тренду. Победите са светлијим, али опет без блистања и сјаја, или изаберите целу нијансу за шминку лакшу него што је обично.
Пазите да маскирате кругове испод очију, или нанесите коректор за шминку или помијешајте коректор шминке с капљицом како бисте направили сличну нијансу. И баш као у случају позоришне и филмске шминке, не брините о бојама и само их додајте. Боје и тзв. Голог шминка изгледале би превише блиједе и дискретне за фотографирање.


Надокнади шминку за тај дан

Неке технике из света уметничке шминке су се прошириле и изван тога. "Данас, тако популарна контура тамније боје и светлијих нијанси долази из позоришта, " каже Симона Бартова. Ова техника, са којом се лица могу лако исправити, била је омиљена код многих жена.
Међутим, Светски Чаробњаци упозоравају да жене покушавају да преувеличају идеју опонашања познатих личности. "Шминка и контурирање много зависи од светла. Ако немате цело особље људи који контролишу ваше светло, као што је Ким Кардашијан, није реално да сенке изгледају добро у свим околностима, " Холивудска звезда холивудска звезда холивудска звезда Ницка Баросе.
Контекстуализација за дан у тједну не би требала бити врло примјетна. "Сувише јака контура лица може створити неприродан ефекат сенке испод очију, превише сјаја око очију такође не изгледа добро." Ако желите да нагласите карактеристике, добијете посебну контурну палету, не користите само руменило и уверите се да је у стварном животу и светлу истина да то значи мање, каже произвођач визура.

Извор слике: Фотолиа

Видео: Alan Walker - Diamond Heart feat. Sophia Somajo (Септембар 2019).