Лице

Кармин са аромом вотке и другим козметичким триковима које треба да знате

Козметика и нарочито шминка - то је наука. Међутим, не само вештина и квалитетна козметика, већ и трикови визажиста и других ентузијаста, су велико достигнуће, и они су осмислили начин да олакшају свој посао. Хајде да погледамо оне које дефинитивно треба да знате.

Руж и шминка коју држе

Идете на забаву и бирате класик у облику црвених усана? Или само желите да носите руж за усне, а нисте се чак ни потрудили ни са ким који би стварно издржали? Пробајте мали трик - нанесите свој омиљени руж за усне на чисте, освежене, али добро хидриране усне, одштампајте га у убрусу и поправите га са неколико капи јаког алкохола (вотка, џин или слично). Да, стварно ради. Најбоље је да се бринете за усне и да им дате храну - можда у форми кућни пилинг две кашике смеђег шећера и једну кашику меда и кокосовог уља.

ТИП РЕДАКЦЕ!
Исто тако, изненађујући трик се може направити од водоотпорне шминке у хитним случајевима: нанесите воду на лице пре наношења, а затим брзо нанесите шминку (око 5 минута). Звучи чудно, али функционише.

Савршена линија: помаже траку и кашику

Знаш - желиш да нацрташ савршено прецизну линију на капку. Када погодиш једног, други није као чудовиште. Или нисте сигурни одакле да почнете. Добар помагач може бити трака од љепљиве траке, који се држи на странама оба ока како би вас водио као равнало гдје желите имати вањски врх линије. На интернету ћете наћи много упутстава о томе како учинити чуда са траком и линијом - погледајте наш видео.
"На пример, научио сам савршене линије са жличицом за јуху која је причвршћена за мој капак" Катерина Кробова, умјетница за визирање, такођер открива. Жлице су велика помоћ за оне који не желе да одустану од линије и желе да добију њен облик "у руци". Након неколико апликација са овом "штаком", ви ћете бити сами.


Како то учинити паметним?

Још једна невоља која вам се дешава у складу са законом одобрења је увек када вам је најмање потребна: руменило или сенке ће вас одвести тамо где их уопште не желите. У журби, често га можете "прочистити" тако што ћете поцрвењети у свеже нанети слој шминке. Много је боље шутјети, вратити се на љепљиву траку, лагано је ставити на "захваћено подручје" и одлепити. Нежељена шминка лежи на њој. Као асистент када примењујете сенке за дим, можете поново да користите кашику. Идеална пластика на коју лежи ваше око - статички електрицитет делује као магнет за честице сенки које би се иначе распршиле око ока.


"Вишенамјенска" козметика

Данас постоје стотине "извиђача" на пултовима за дрогерију, дизајнираних управо за ту тему. "Што се тиче сличних трикова, ја сам данас роб своје професије и имам" помоћника "за све, признао је визажиста Катерина Кробова. Он, међутим, каже да, ако одређена шминка није доступна, често је могуће помоћи неком другом: "Трик, који смо ја и ја користили у вријеме потребе, је, на примјер зачепљење обрва лаком за косу,“ каже он. У време када су професионални очевици знали за обрве, није било друге опције.

Слично томе, "нетрадиционално" се може користити на пример козметичка маст или кокосово уље. Оба ће служити као средство за уклањање. Међутим, вазелин се обично користи и за бојање косе: Ако се бојите да ћете и кожу исцртати израженом бојом, нанесите траку масти у линију коју не желите да добијете. Држите слику мирном, а затим очистите масноћу заједно са бојом. Добро доказани трикови су много и сваки од нас се клади на нешто друго.

Извор слике: Фотолиа